perjantai 5. joulukuuta 2014

Waterproof?

Seuraava "pikku" projektini koskee talon vesieristyksiä. Olen tähän mennessä praimeroinut kaikki kosteiden tilojen seinät lukuunottamatta varsinaista kylpyhuonetta, jota pitää vielä hieman tasoittaa. Varsinaisiin kosteisiin tiloihin meillä luetaan periaatteessa vain tuo suihkuhuone ja yläkerran kylpyhuone, jossa on myös suihku. 1.kerroksen vessa sekä kodinhoitohuone eivät ole ns. kosteita tiloja, mutta teen niihinkin vesieristyksen seinille ja vesikalusteiden taakse n. 130 cm korkeuteen saakka sekä kosteussulun eri primerin olen vetänyt katonrajaan saakka.

Meidän vesieristykset tehdään Cascon tuotteilla. Valitsin tämän merkin, koska olin tutkinut jotain muutaman vuoden takaisia TM-testejä, joissa tuotteet olivat pärjänneet hyvin. Edellisen talon eristykset tehtiin Kiillon tuotteilla ja niissä oli kyllä ehdottomasti hauskempi väritys kuin tässä Cascon tylsän harmaassa Aquastopissa :D

Tänään aloittelin vesieristämällä 2.kerroksen kylpuhuonetta ja tässä kuvasarja etenemisestä.
Homma alkamassa ja työvälineet kannettu paikalle
Ensimmäiseen pystynurkkaan sivelty kerros Aquastoppia
Nurkkaan lisätty nauha, ilmakuplat poistettu ja toinen kerros Aquastoppia tulossa pintaan
Sininen nauha piilotettu Aquastopin alle
Koko peräseinä eristetty kertaalleen
Nykyäänhän sekä seinien että lattian osalta vesieristykseltä vaaditaan sama kuivakalvopaksuus eli 0,5mm. Tämän ja paljon muuta opin, kun kävin muutama viikko sitten Cascon märkätilakoulutuksessa. Bongasin tuon sattumalta ja kysyin, pääsenkö mukaan, vaikken olekaan alan ammattilainen. Nyt kotona kirjahyllyä koristaa ihka aito todistus muistona ko. koulutuksesta :) On kyllä lompakonkin kannalta hyvä juttu, että voin tehdä tämän työvaiheen itse, koska itse tuotteet kustantaa sievoisen summan. Käytiin nimittäin päivän päätteeksi hakemassa toinen iso tonkka Aquastoppia ja putkien läpivientikappaleita rautakaupasta - loppusumma lähes 300 euroa!?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti