keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Betonitaloon puuta

Naureskellaan miehen kanssa, että paljonkohan ollaan roudattu ja tilattu puutavaraa meidän BETONItalotyömaalle jo tähän mennessä. Tarkkoja määriä en tiedä (tai en ehkä edes osaisi laskea niin pitkälle), mutta joka tapauksessa kilometritolkulla tavaraa on mennyt. Kaikki alakatot on koolattu kakkoskakkosella ja terassien alakatot lisäksi laudoitettu ulkoverhouslaudalla. Julkisivuja varten olen tilannut Siparilalta kilometrin verran mustaksi välimaalattua paneelia. Ja nyt pohdimme talon sisätilojen pintoihin tarvittavia puumateriaaleja.

Kellarin saunaosaston pukuhuoneen seinät tullaan paneloimaan Siparilan Usvalla. Kyseessä on 120mm leveä STS eli suorareunainen paneeli helmiäisharmaan sävyssä.
Kuva siparila.fi
Samaisen pukuhuoneen katto tehdään Siparilan paneelista nimeltään Struktuuri. Tämä paneeli on myöskin suorareunaista ja laitamme sitä 176 mm leveänä. Tätä paneelia tulee aikanaan myös 2.kerroksen kylpyhuoneen kattoon, koska se on kosteudenkestävää.
Kuva siparila.fi
Tänään työmaalla aloitti tasoitusmiehet urakkansa ja pakko tunnustaa, että nyt kyllä hieman ahdistaa. Olen kaikille mainostanut, miten siisti meidän raksa on, mutta eipä ole enää. Roskaa syntyy laastisäkeistä hetkessä hirveät määrät ja spaagelia lentää väistämättä sinne sun tänne. Illalla pakko tehdä hätäapusorttiasemareissu ja viedä heti jotain jätettä pois.

2 kommenttia:

  1. Heh. Tuli tästä postauksesta mieleen yksi Villa Luovan postaus, jossa päiviteltiin sitä betonivalujen määrää jota olivat tilanneet puutaloon :D Eli taitaa ulkokuori ja -seinämateriaali määrätä vain osan materiaaleista :)

    VastaaPoista
  2. Joo, molempia tarvitaan ja paljon! Toki olisi varmaan mahdollista tehdä jommalla kummalla, mutta joku tasapaino se kuitenkin pitää olla.

    VastaaPoista