lauantai 22. marraskuuta 2014

Parketin valintaa ja sen vaikeutta

Kävimme tänään toista kertaa tutustumassa Parketti-Romanoffin laajaan valikoimaan ja tällä kertaa keskityimme vain ja ainoastaan Ellettiin. Uskomme, että tuon merkin tarjonnasta löytyy meille sopiva vaihtoehto. Mukaan tarttuikin 3 erittäin potentiaalista vaihtoehtoa: Tammi Natural, Sand White ja Light Grey. Kaikki ovat samaa Design Collectionia eli ne ovat 1-sauvaisia, mattalakattuja ja mikroviisteillä. Ero syntyy siis lähinnä värityksessä ja tästä aiheesta me taidetaan saada miehen kanssa kunnon paini aikaiseksi! :D

Kriteereinä lattialle on kissankynnen mahdollisimman hyvä kestävyys. Edellisen kodin pähkinäparketti sai tuntea nahoissaan kolmen kissan spurtit, joten nyt yritämme olla kaukaa viisaita ja valitsemme hieman kovemman puumateriaalin. Myyjä sanoi, että nämä Ellettin lattiat ovat siinä mielessä hyviä, että niiden pinta on kevyesti harjattu, mikä antaa lattiaan mukavasti tekstuuria. Ehkä se vähentäisi myös kissojen tarvetta käyttää kynsiä vauhdin ottamiseen - tai sitten ei. Joka tapauksessa harjattu pinta antaa lattiaan ihana tuntuman ja se on varmasti omankin jalan alla mukavan luistamaton.
Itse olen projektin edetessä alkanut kallistua yhä enemmän ja enemmän luonnollisen tammen väriin. Mies taas on sitä mieltä, että se on vanhanaikainen ja onhan se, jos puhutaan 3-sauvaisesta, kiiltäväksi lakatusta ja ilman viisteitä olevasta parketista. Mutta jos otetaan esim. Ellettin Tammi Natural 1-sauvaisena, mattalakattuna ja viisteillä, niin wau, siinä ei ole mitään vanhanaikaista.

Alkuperäisen suunnitelman mukaisia lattioita edustaa Sand White ja Light Grey. Näistä ensimmäinen on selvästi punaisempi ja jälkimmäinen harmaampi tai ehkä jopa vihreämpi. Kummassakin on vielä tammen sävyä nähtävillä eli ne eivät ole missään nimessä valkoisia. Nämä ovat periaatteessa modernimpia vaihtoehtoja kuin Tammi Natural.
Parkettia meillä on tulossa lähinnä 2.kerrokseen makuuhuoneiseiin ja yläaulaan sekä kellariin harrastehuoneeseen. Kellarissa lattia tulee muutamassa kohdassa olemaan lähellä Betontech-laattaa, joten värimaailman soisi sointuvan keskenään.

Jos teillä lukijoilla on mielipidettä asiaan, niin jättäkää kommenttia. Jokainen kommentti otetaan kiitoksella vastaan :)

6 kommenttia:

 1. Grey ja White aika tasaväkisiä! Nimim. Anonyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ääni taitaa olla hieman kyseenalainen, mutta kiitos silti, rakas aviomieheni :D

   Poista
 2. Graylle ääni! Meidän raksaväki myös vieraili eilen Romanoffilla. Mahdettiinkohan pähkiä näitä siellä ihan vierekkäin? :) Meillä vakavassa pohdinnassa tällä hetkellä myös korkit/korkkilinoleumit kulutuskestävyytensä ja mukavan tuntumansa vuoksi. Vaikkei meillä kissoja olekaan, mutta muuten vaan eläväistä porukkaa.

  Terv. Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos äänestä! Tänään itse asiassa tein omia pohdintoja päivänvalossa ja Sand White näyttää jäävän kisassa kolmanneksi eli sinun suosikki Light Grey on vahvoilla tulla valituksi :) Sand White näyttää auttamatta liian punaiselta/persikalta, mikä on oma kauhuskenaarioni.

   Romanoff on kyllä mahtava paikka, kun siellä on niin paljon vaihtoehtoja ja monista on tarpeeksi isot näytepalat tarjolla :) Me ollaan jostain syystä fiksauduttu tuohon parkettiin, kun sitä tuleekin vain makkareihin eli kovimman kulutuksen alueet jäävät betonipinnalle.

   Poista
 3. Meillä on Sand White ja ei se ainakaan isona pintana ole punertava. Itse olisin halunnut meille tuon Natural parketin joka minusta oli paremman näköinen. Puoliso inhoaa tammea (vanhassa asunnossa oli 80-luvun keittiö rumilla tammiovilla) mutta hyväksyi Sand Whiten joka oli sisustussuunnittelijan ehdotus (jos otitte hänet Plusarkkitehtien kautta niin sama kuin meillä...).

  Natural tuo enemmän kontrastia tiloihin jos seinät ovat valkoiset tai hyvin vaaleat. Vaalennettu tammiparketti tuntuisi vaativan tummemmat seinät ettei se jää liian pliisuiksi.

  Hienon näköinen talo teille on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo sama vääntö parketin väristä - itse ottaisin Naturalin ja mies Light Greyn. Seinät tulevat olemaan käytännössä joka paikassa valkoiset eli siinä mielessä Natural voisi olla parempi ;)

   Meillä ei itse asiassa ole ollenkaan sisustussuunnittelijaa, vaan itse teemme näitä ratkaisuja. Ellett löytyi sattumalta Parketti-Romanoffilta.

   Poista