maanantai 24. marraskuuta 2014

Materiaaleja kattoon ja saunaan

Viime viikolla Suomen kaunein koti -ohjelmassa oli eräässä kohteessa käytetty akustoimiseen Konto-paneleeita. En ollut näistä koskaan ennen kuullutkaan, mutta tietämättäni olin ne kuvannut viime kesän asuntomessuilla Villa Lunassa, useamman kuvan verran.

Konto-akustiikkalevyt ovat valmistettu pintaturpeesta, ne ovat kevyitä ja helppoja kiinnittää niin kattoon kuin seinään. Tuote on homehtumaton ja se toimii osittain myös lämmöneristeenä. Konto-levyjen ulkonäkö on elävä ja koska ne ovat valmistettu luonnonmateriaalista, pientä värivaihtelua levyjen välillä saattaa esiintyä.

Meillä akustiikkalevyjä on tulossa korkean olohuoneen kattoon sekä yläaulaan eli kokonaisuudessaan n. 37 m2 alalle. Olin alunperin suunnitellut kattoon Knaufin Heradesign -sarjan levyjä, mutta Konto kiilasi hieman yllättäen mukaan taistoon. Näin tänään Konto-levyjä livenä ja materiaali todellakin tuntui hyvin akustoivan muhkealta, vaikka levyn paksuus on vain 20 mm. Väriksi olin suunnitellut joko valkoista tai vaaleanharmaata ja Konton valkoinen oli itse asiassa melko hyvä sekoitus näitä kumpaakin.

Onkohan kenelläkään lukijoista kokemuksia Konto-akustiikkapaneeleista tai kenties tuosta Knaufin Heradesignista?

Toissapäivänä tuikitavallisella rautakauppareissulla silmään osui Laatupaneelin teline, jossa oli esillä eri värisiä puupaneeleita. Yksi vaihtoehdoista oli hiilenharmaa saunaan tarkoitettu paneeli - bingo! Olemme nimittäin jo tovin haeskelleet saunan seiniin tummaa leveää paneelia, joten taisimme vihdoinkin löytää sen. Lauteiksi olisi tällä hetkellä tyrkyllä erittäin vaalea lankku, mutta katsotaan, onko tuo hinnallisesti kuitenkin liian kallista.
Kuva lainattu laatupaneeli.fi11 kommenttia:

 1. Kokemuksia ei vielä ole, mutta meillä samat akustointivaihtoehdot kamppailevat paikasta kellarikerroksen katossa. Mielenkiinnolla odotan kumpaan päädytte. Kakkoskerrokseen laitoimme saumattoman akustoivan massan, kuviä löytyy tämän http://villavertikaali.blogspot.fi/2014/11/raksaviikot-29-30-ja-31.html postauksen lopusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole koskaan tuota Knaufia nähnyt livenä, joten siinä mielessä Konto on nyt hieman vahvemmilla. Hieman pelottaisi ostaa ns. sikaa säkissä näkemättä.

   Poista
  2. Meillä mies soitti johonkin (en tiedä mihin) ihan vaan tiedustellakseen Knaufin paleeleista ja parissa tunnissa oli raksalle toimitettu näytepaketti eri vaihtoehdoista. Hyvää palvelua siis ainakin :) Minä olen Knaufin paleeleita nähnyt vähän liikaakin julkisissa tiloissa ja nyt kamppailen mielessäni niistä mielleyhtymistä eroon. Kontoa taas olen katsellut vain asuntomessuilla, pitäisikin varmaan käydä jossain hypistelemässä.

   Poista
 2. Konto! Se se oli! Katsoin samaista ohjelmaa ja meni levyjen valmistaja ihan ohi. Googlailin sitten "puriste levy turve" ja ties millä muulla, muttei löytynyt. Täällähän se vastaus olikin :)
  Ohjelmassa levykatto näytti hirmu hyvältä, ja aloin miettimään sen mahdollisuutta myös omalla raksalla. Huonekorkeus meillä jää 280 senttiin, eikä kaiku välttämättä tule ongelmaksi (vaikka tila on kyllä iso), mutta kun tavallinen maalattu kipsikatto saumoineen ahdistaa ja maalattu lautakaan tuskin suorassa katossa toimii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kontopa hyvinkin :D Tuo levy toimii kyllä varmasti matalammissakin tiloissa tehden äänimaailmasta mukavan samettisen. Levyähän saa 20 mm paksuna eli se ei juurikaan syö huonekorkeutta. Kannattaa siis pitää tämä vaihtoehtona :)

   Poista
 3. Kaikumattomuus on kyllä super tärkeää. Turhan monen omakotitalon korkeassa tilassa kaikuu ja siinä on kodikkuus kaukana. Olin tulossa kysymään, että harkitsitteko ollenkaan sitä suoraan kattoon "ruiskutettavaa" massaa josta tulee tasainen pinta (olikohan se juuri tuo Villa Vertikaalissa oleva? Ainakin Mustassa Ovessa sitä käytettiin) vai haetteko juuri sitä ilmettä jota pienet raot tuovat? Tai oliko valintaperusteena joku muu?

  Olen blogiasi jo hetken aikaa lueskellut, mutta nyt oli ensimmäinen kommentti. Mahtavat on teidän maisemat ja talon tunnelmat! Nyt kehtaa kommentoida kun omakin blogi on vihdoin julkaistu. Tervetuloa vierailulle www.kotitunteella.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
 4. Meille on tulossa kellarin kattoon Heradesign-levyjä. Vielä ei ole kokemusta asennuksesta tai akustisista ominaisuuksista, autotallissa odottavat pinossa. Jos haluat, voin ottaa lähikuvia. Pinta on ainakin tosi kaunista niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ota lähikuva, jos viitsit. Se olisi mahtavaa! Laita vaikka postilla osoitteeseen blogivillaseundeck@gmail.com

   Kiitos!

   Poista
  2. Nyt vasta huomasin tämän. Otan huomenna kuvan ja laitan tulemaan. Meillä on kellarin katto vielä vaiheessa ja asentaminen menee muuton jälkeiseen aikaan, mutta levyt ovat tosiaan jo talolla.

   Poista
 5. Meilläkin tulee akustiikkalevyjä ainakin korkean tilan kattoon sekä yläaulaan, budjetin salliessas myös makuuhuoneisiin. Asuntomessuilla huomasi kyllä erittäin hyvin akustiikkalevyjen edut. Äänimaailma oli erittäis pehmeä, eikä yhtää korvia vihlovan terävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei itse asiassa tajuttu edes ajatella, että levyjä olisi voinut laittaa makuuhuoneisiinkin. Jotenkin tuo korkea tila ja yläaula oli ainoana mielessä, mutta toki noilla voisi tehdä vaikka kaikki katot :)

   Poista