lauantai 15. marraskuuta 2014

Julkisivupinnoituksesta

Alunperin olisin halunnut, että betonitalostamme tulee oikeasti betonisen näköinen. Elementtien pinta olisi siis saanut jäädä harmaaksi ja pintaan olisi vedetty vain joku suojakäsittely. Tämä harmaa väri ei kuitenkaan mennyt läpi rakennusvalvonnassa, vaan talosta pitäisi tehdä naapurustoon sopiva valkoinen.

Seuraavaksi suunnittelimme, että pinta vain maalataan valkoiseksi. Tämäkin vaihtoehto alkaa nyt olla kuopattu ja talosta tulee sittenkin rapattu hiertopinnoitteella. Olin kuvitellut, että voimme pohtia maalaus- vs. rappausasiaa vielä tovin, mutta ratkaisu olikin tehtävä jo nyt. Esim. ikkunapeltien malli on erilainen riippuen siitä, tuleeko taloon rappaus vai ei. Samoin IV-kanaviston tuloputken ritiläasennuksessa pitää huomioida, tuleeko pintaan vielä tavaraa vai pelkkä maali.

Tässä talomme kuvattuna tänään kuivalla säällä, jolloin väri on oikein hyvä, vaalea betoninharmaa. Autokatoksen päällä olevat ikkunat ovat saaneet ikkunapellit ja talon ilme siistiytyy huimaa vauhtia. Ensi viikolla saamme myös rännit paikoilleen samalla, kun saumaaja tulee saumaamaan kuvassa näkyvän seinän viimeiset elementtisaumat. Tuohon hommaan tarvitaan nosturi, joten samalla kertaa on sitten hyvä asennella kaikki muukin katonrajaan tuleva tavara.

6 kommenttia:

 1. Moi, kyllä teillä ihan julmettua vauhtia tuo talo etenee Vastahan teillä oli aloituskokous. Niihin aikoihin aloin teidän projektia seuraamaan ja omaa blogia pitämään ja tuntuu, että se oli eilen. Siinä ajassa meillä on vaan kiviä siirrelty paikasta toiseen. Nyt teillä jo ikkunapeltejä asennellaan. Yksi blogosfäärin komeimmista taloista tällä hetkellä teille nousee :) Marika/Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!!! Ollaan kyllä itsekin hieman ihmeissämme, miten nopeasti meidän talo on noussut. 3 kuukautta meni ja oltiin jo vesikattokorkeudessa. Betonielementtirakentaminen on nopeaa hommaa sitten, kun päästään suunnittelupöydältä etenemään :)

   Poista
 2. Talo olisi todella upea tuollaisena betoninvärisenä, harmi kun se ei onnistu!

  VastaaPoista
 3. Tuolla asemakaavassa taidettiin mainita, että talon pitää olla valkoinen, joten tämä ei kait ollut yllätys?
  Olisi kyllä kiva nähdä ihan betoni julkisivuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asemakaavassa oli itse asiassa sallittuna useampiakin julkisivuvärejä, joista vitivalkoinen oli meille ainut sopiva vaihtoehto. Joskus asemakaavamääräyksistä voidaan pienissä määrin poiketa ja olin toiveikas, että vaalea betoninharmaa olisi ollut tällainen poikkeus, kun kerran muitakin värejä on sallittu kuin valkoinen. Ilmeisesti betoni oli kuitenkin liian "raju", joten valkoisella mennään. Ihan hyvä näin :)

   Poista
 4. Talo on kyllä tosi upea ja persoonallinen! Ja mahtavat maisemat :)

  VastaaPoista