perjantai 14. marraskuuta 2014

Äly hoi, älä jätä

Ei sitten tullut älylukkoa meille, ei. Meille tuli Kaskipuun ovet. Aivan uskomaton case taas kerran! Eli siis tosiaan talon kaikki ovet ovat Kaskipuun mallistoa, ihan tavallisia standardiovia, pääovella lisäksi levike. Oltiin kaikkiin muihin oviin ostettu avaimella toimivat Abloy-lukot, mutta pääoveen halusimme Yale Doorman -älylukon. Tänään piti olla se päivä, kun Villa Sundeck saa ensimmäisen älynsä lukon muodossa. Asentajilla ei kauaa mennyt, kun he totesivat, ettei tuota lukkoa voikaan asentaa meidän oveen! Mitääääh? Ei ollut tullut mieleenkään, ettei se sopisi. Soittelin ensin Kaskipuulle, missä sanottiin, että voisikohan lukkorungon vaihtaa. Seuraavaksi otin puhelun Abloylle ja sieltä todettiin, että näin on: Yale Doorman ei sovi Kaskipuun oviin. Tässä vaiheessa pääsi ruma sana. Olimme nimenomaan valinneet tuon älylukon muiden joukosta. Abloy Control+ kuulemma sopisi, mutta kukaan ei suosittele sitä, koska toiminnassa on ollut paljon ongelmia. Ei siis auttanut muu kuin ajaa lukkoliikkeeseen, ostaa yksi tavallinen lukkopesä lisää ja asentaa se itse - päivään teemaan sopien päin seiniä tottakai. Nyt ei muuten mene pääovesta sisään edes omistaja itse uusilla avaimillaan!

Tämä siis varoituksen sanana kaikille, ketkä haaveilevat tuosta älylukosta ja ovet ovat Kaskipuulta. Voi hyvin olla, että joku poikkeusovimalli on, mutta ainakaan noihin meidän oviin ei tuota lukkoa tungeta. Kannattaa siis kysyä asiasta ennenkuin tilaa asentajan paikalle.

8 kommenttia:

 1. mikä kaskipuun ovissa estää yalen asentamisen? Ei ymmärrä koska itse en mitään ongelmaa asian kanssa huomannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Jänkä-ovimalli levikkeellä ja kohta, johon lukkoreiät on porattu, on niin ovilehden reunassa, että Yalen sisäosa meni n. 0,5 cm yli ovilehden reunan ja näin ollen ovea ei saanut enää kiinni. Mikä ovimalli teillä on? Olisiko tuo levike sitten se ongelman ydin?

   Poista
 2. Olisiko tuosta pitänyt mainita Jänkä-Ovimallia tilatessa, että kyseinen lukko tulossa oveen ja näin he olisivat osanneet tehdä ns mittatilauksena oikeanlaisen reiän oveen Yalen lukkopesälle? Jos nyt mitoitettu vain normaalilukoille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, ehkä tuo olisi voinut auttaa asiaan, mutta ei tosiaan tullut pieneen mieleenkään, ettei nämä 2 tuotetta sopisi toisiinsa.

   Poista
 3. Itse asensin doormanin kaskipuu oveen. Karmista otin lukon kohdalta jyrsimellä 4mm pois ja laitoin uuden tiivisteen. hyvin pelaa.

  VastaaPoista
 4. OK, hyvä tietää, että tuo on mahdollista, jos jaksaa hieman työstää ovea. Meillä on tosiaan levikkeellinen ovi eli jyrsintä pitäisi tehdä oven levikkeestä, ei karmista. En tiedä, onnistuisko tuo yhtälailla. Pitänee tutkia joskus, kun on aikaa :)

  VastaaPoista
 5. Meille on tulossa Kaskipuun ovi ja tätä nimenomaan kysyttiin kun tilattiin ovi että doorman varmasti sopii lukkorunkoon. Lukkoa ei vielä ole asennettu, toivon että sopii...

  VastaaPoista
 6. Meillä tuo ovi on levikkeellä eli olisikohan ongelma muodostunut siitä? Tai sitten ovat kehitelleet mallia, sillä tuosta meidän asennusyrityksestä on jo 1 v 3 kk aikaa.

  VastaaPoista