sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Sekalaista asiaa Sundsbergista

Asumme nyt kolmatta päivää Sundsbergissa ja koti on vielä varsin sekava muuton jäljiltä. Eilen oli jo varsin keväinen keli, mikä sai raksahammasta kolottamaan entistä kovemmin :) Jatkossa helpottaa kyllä huomattavasti, kun olemme täällä aivan tontin kulmilla eli hommat etenevät varmasti kaikinpuolin jouhevammin.

Käytiin eilen ostamassa tänne vuokra-asuntoon muutamat valaisimet ja päädyin niinkin luksukkaaseen merkkiin kuin North Light, ostopaikkana Clas Ohlson. Ihastelin ko. valaisimia Deko-lehden osastolla ASTA-messuilla ja mietin, että nämä voisivat hyvin toimia aikanaan Villa Sundeckissa keittiösaarekkeen päällä.

Olen eilisen ja tämän päivän aikana laittanut tarjouspyynnöt betonielementeistä yms. seuraaville toimijoille (in alphabetical order):
- Betoniluoma
- LivingStone Kodit
- Lujabetoni
- Potius
- VaBe Talot

Lisäksi laitoin tarjouspyyntöjä muutamalle maalämpöpumppu- sekä taloautomaatiofirmalle.

Ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä tässä teille maistiainen Villa Sundeckin ulkonäöstä meren suuntaan. Hienoa duunia taas meidän arkkitehdilta!

9 kommenttia:

 1. Hieno on kuva, ei muuta sanoa! :) Pitikö elementtitarjous pyytää joidenkin kuvien kera? t.kysyy tietämätön. Onnea uuteen...tai väliaikaiseen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Elementtitarjouspyyntöön tarvitaan talon kuvat, mielellään dwg-muodossa, mutta laitoin itse pdf:nä. Kuvasarjassa on asemapiirros, julkisivut ja pohjat. Katsotaan, saavatko firmat noiden perusteella laskettua tarjousta :)

   Poista
 2. Aivan upea kokonaisuus, innolla jään odottamaan lisäkuvia ja tietoa teidän projektista :) Luettuani postauksiasi huomaan kuinka hassua onkaan, olemme myös juuri muuttamassa aiemmin rakentamastamme talosta vuokrakämppään, kun saimme sen nyt myytyä.. Olemme aloittamassa raksaproggista tänne Pohjois-Suomeen. Ajatus rakentaa uusi koti rannalle ja olemme myös mieltyneet Plusarkkitehtien käden jälkeen.. Saa nähdä millaista meille on luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samassa veneessä ollaan siis :D Me tosiaan jo useampi vuosi ihasteltiin Plusarkkitehtien taloja ja olen jo kerran pyytänyt Honkataloilta tarjouksenkin yhdestä Plustalo-mallista. Siksi ollaan tosi iloisia, että Janista tuli meidän arkkitehti, vaikka minä taisin alkuun sanoa miehelle, ettei edes pyydetä heiltä tarjousta, kun tekevät varmaan vain puutaloja ja se ei tälle ko. tontille oikein onnistuisi ;)

   Poista
 3. Me olemme juurikin ihastuneet tuohon Plustalo-mallistoon ja tarkoituksena onkin rakentaa puutalo, joka sopii ja maastoutuu hyvin tuohon meidän mäntykankaiseen loivaan rantatonttiin. Mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän projektia, josko itekki saisi tuon blogin väsättyä kuntoon, jotta pystyy omaa projektia siellä pohtimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, loiva mäntykankainen rantatontti kuulostaa ihan unelmalta :) Me oltaisiin haluttu 1-kerroksinen tumma puutalo, mutta kohtalonamme näyttää olevan 3-kerroksinen vaalea kivitalo :D Toista kertaa rakentaessa osaa sijoitella onneksi tilat fiksummin noiden kerrosten välille.

   Poista
 4. Upealta näyttää suunnitelmat!

  VastaaPoista
 5. Hieno kämppä tulossa! Nuo roikkuvat parveketötteröt on hienot, meillä vaan jouduttiin tekemään niihin tuet alle ja sitä kautta talon muoto vähän tärveltyi. Teillä varmaan saadaan tehtyä roikkuvina (pitkillä elementeillä) kun tulee rappaus, meidän tiilimuurin kannattelu parvekkeiden sivulla meni vähän vaikeaksi (lue kalliiksi).
  Sami RintaWillasta

  VastaaPoista
 6. Siis aivan UPEA talo! Mekin olemme ihastelleet Plusarkkitehtien taloja, jotka ovat muotokieleltään tehteet syvän vaikutuksen. Puiset huvilat näyttävät kuvissa todella hienoilta, mutta muotoilu taipuu näköjään vähintään yhtä hyvin vaaleaksi kivitaloksi. Upea!

  VastaaPoista