lauantai 15. helmikuuta 2014

Sisustussuunnittelua ja -haaveilua

Nyt kun talon muoto on lyöty ainakin suurinpiirtein lukkoon, olen uskaltanut antaa ajatuksen lentää myös tulevien sisustusmateraalien suhteen. Vaihtoehtoja on nykyään noin tuhat ja miljoona, joten valinnat ei tule olemaan helppoja.

Lattiamateriaaliksi olen miettinyt yleisiin tiloihin betonia tai siis tarkemmin designbetonia. Mies haraa vielä hieman tätä ajatusta vastaan, koska hänelle betonilattia tarkoittaa liikaa raakavalupintaista, halkeillutta ja keskeneräisennäköista lattiaa :)
Kuva sivulta Designbetoni.fi
ASTA-messuilla vierailin Parketti Heralan osastolla kyselemässä eri puulaaaduista ja niiden kestävyydestä. Meillä on 3 kissaa, jotka ovat nykyiseen pähkinäpuiseen lattiaan jättäneet oman tassunjälkensä ikuisiksi ajoiksi, joten nyt haussa on puu, joka on huomattavasti kynnenkestävä(mpi). Kuulemma tammi ja saarni ovat kovia puulaatuja, joten jompi kumpi näistä voisi olla meille sopiva. Aikaisemmassa asunnossamme meillä oli Timberwisen lehtikuusilankkulattia, ja nyt ihastuin kovasti samaisen valmistajan vaaleisiin lattiamalleihin.
Tammi handwashed grey harjattu ja öljyvahattu. Kuva sivulta Timberwise.fi 
Keittiönkaapistoihin olen miettinyt mustaksi petsattua tammea tai joka tapauksessa tummaa ovimallia.
Kuva sivulta http://boligmagasinet.dk/
Takan paikka on vielä hieman hakusessa, mutta olen käynyt läpi ns. kevyttakkoja ja yrittänyt löytää jotain ei mökkimäistä mallia. ASTA-messuillakin jututin muutamaa takkavalmistajaa. Yksi silmää miellyttävä malli osui silmiin vanhasta Deko-lehdestä, nimittäin tanskalaisen Raisin valmistaja Q-20.
Kuva sivulta Roltrade.com
ASTA-messuilla bongasin itselleni aivan uuden porras- ja kaidevalmistajan nimeltä Grado. Heiltä kuulemma saa myös ns. pinnakaideratkaisuja, joka miellyttää omaa silmää ainakin tällä hetkellä.
Kuva sivulta http://fuckyeahawesomehouses.tumblr.com/

6 kommenttia:

 1. Meillä on haaveena laittaa myös tuollainen pinnakaide kuin ylläolevassa kuvassa, mutta ajattelin tehdä sen ihan köyhän miehen ratkaisuna ostamalla ihan putkea metallipajasta valmiiksi maalattuna ja leikattuna ja upottaa sen betoniportaaseen.
  Sami RintaWillasta (brickwing.wordpress.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan, millaisen ratkaisun saat aikaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nuo portaat on kyllä hienot! Ihan noin ilmavaan ratkaisuun me ei päästä, mutta pinnaa on tulossa kuitenkin.

   Poista
 3. Meillä on suunnitelmissa tuo kuvassa oleva Timberwisen parketti, siinä on livenä ihanan luonnollinen sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timberwiset ovat todella kauniita ja laadukkaita lattioita eli varmasti hyvä valinta :)

   Poista