maanantai 25. toukokuuta 2015

Aurinko laskee selkäsi taa...

Kävin tänään iltasella ottamassa muutaman kuvan talosta ulkoapäin. Ei enää montaa viikkoa, niin kaunis harmaa betonipinta saa päälleen valkoisen hierretyn rappauksen. Nyyh, mä niin tykkään tuosta harmaasta. Tosin tiedän, että valkoisesta tulee kyllä hieno siitäkin, mutta esim. aurinko ei enää tulee peilaamaan talon pinnasta näin hienosti rappauksen jälkeen.
Takapihan suuntaan talon ilme muuttuu paljon jo sillä, kun punaiset teräspalkit saadaan muutettua mustiksi. Tänä aamuna muuten starttasi naapurintontilla kaivuutyöt ja olipas meidän talo hiljainen, vaikka aivan vieressä hurrasi kaivuri, joka näkyy alla olevassa kuvassakin vasemmalla!
Betonielementtitalon rappaus tulee selvästi edullisemmaksi kuin ns. harkkotalon. Pintaan ei tarvita verkkoja ja muutenkin tasoitetta kuluu vähemmän, kun pinnat ovat jo valmiiksi suorat ja tasaiset. Elementtisaumojen kohdalle olemme valinneet listat, jotka antavat elementeille elämisvaraa. Ylirappaamalla olisi olemassa riski, että jonain päivänä saumat halkeaisivat esiin. Lisäksi meillä ei ole tarvetta peittää sitä, että talomme on tehty elementeistä eli se saa näkyä.

2 kommenttia:

  1. Kaunis on harmaa! Mutta varmasti hieno myös rapattuna. Oliko se niin, että kaava vaati valkoisen, eli siksi ei saanut jäädä harmaaksi? Meillä tuo samperin kaava vaatii talosta kellertävää... No sentään ei punaista kattoa niinkuin joillain alueilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kaava vaati vaalean värin ja tämä harmaa ei ilmeisesti ollut tarpeeksi vaalea. Onneksi ihan vitivalkoinen oli mahdollinen, sillä kellertävä musta talo olisi varmasti ollut mielenkiintoinen :D Punainen katto olisi kyllä ollut aika hurja!

      Poista