tiistai 2. kesäkuuta 2015

1.kerroksinen tumma puutalo?

Otsikko sen kertoo - meidän haaveena on ollut rakentaa 1.kerroksinen tumma puutalo. Siksi tykästyimme aikanaan kovasti Jani Lahden suunnittelemiin Plushuviloihin. Villa Sundeckin tontti oli kuitenkin sellainen, ettei siihen 1.kerroksista taloa tehdä. Tänään viimeistellessäni kellarin maalaushommia, totesin, että meillähän on 1.kerroksinen tumma puutalo! Tai jos ollaan tarkkoja, niin yhden kerroksen verran tummaa puutaloa ja sen päälle tulee kaksi kerrosta valkoista rapattua taloa ;) Betonia toki kaikki kerrokset varsinaiselta rakennusmateriaaliltaan.

Poreammeen paikka heti saunan ikkunan alla on ollut oivallinen. Saunasta voi kurkata, onko ammeessa tilaa, jos vaikka on kunnon paljubileet meneillään. Amme on meillä täysin katoksen alla ja tukimuuriseinä suojaa katseilta naapurin suuntaan. Tuohon seinään sulautuu täydellisesti B&W-kaiutin, jonka nippa nappa erottaa katon rajasta. Altaan alle valettiin siis jo anturavaiheessa betonilaatta ja nyt jälkikäteen on rakennettu terassin laudoitus sen ympärille.

Musta laudoitus kellarin seinissä on upea! Jos voi rakastua johonkin pintaan, niin tämä on kyllä vuosituhannen rakkaustarina. Maalasin tänään naulankannat piiloon ja pinnasta tuli tasaisen musta. Oli ihan mahtava idea Janilta, että laitetaan laudoitus pystysuuntaan - tykkään!

Hankittiin tänään kellarin seinään sopiva letku ja teline. Nämä löytyivät Bauhausista ja suutinsarja Clas Ohlsonilta. Olin jo hetken miettinyt kalliin design-letkun hankintaa, mutta onneksi maltoin odottaa. Tälle setille hintaa tuli n. 23€.
Poreammeen viereisestä ovesta astutaan pukuhuoneeseen, johon sain tällä viikolla hankittua penkit. Fatboyn Concrete -jakkarat olivat loistava löytö, sillä ne sopivat väriin, ovat oikeankokoiset ja kestävät kosteutta. Tarvittaessa jakkarat voi napata vaikka suihkun puolelle tai ulos vilvoitteluistuimeksi.

12 kommenttia:

 1. Toi musta laudoitus on tosiaan ihana! Minä olisin halunnut meidän talosta pystylaudoitetun mustan, mutta kaava antoi laittaa vain tumman harmaan joka sekin on valitettavan sinertävä. Ulkorakennus meillä on tulossa kyllä mustana, eli pientä kansalaistottelemattomuutta kuitenkin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan sitä vähän pitää hangoitella virkamiehiäkin vastaan ;)

   Musta on hieno, mutta varmasti tummanharmaakin toimii.

   Poista
  2. Tummanharmaa tosiaan olisi ihan ok myös, sellaista kuvittelin että talon väristä tuleekin. Vähän niinkuin kelon värinen tms. Mutta se onkin ihan sininen :-P Koska meillä on sisennykset vielä keltaiset, niin talo näyttää aivan Ikealta! Ei ehkä ihan se mielleyhtymä jota haettiin :-D

   Poista
 2. Mielettömän luksukset tilat teillä saunan yhteydessä. Toiset haaveilee paljusta, teillä näköjään on toteutettuna koko paketti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä poreamme-sauna -kokonaisuus oli meillä ihan ykkösprioriteeteissa ja oltiin valmiita luopumaan jostain muusta, jotta saadaan tämä :) Suosittelen kyllä hankkimaan paljun, jos vaan sille on paikka ja rahaa ostoon. Tuo on pientä arjen luksusta!

   Poista
 3. Näyttääpä hyvältä! Ja ihana tuo allas!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allas on kyllä ollut ihan huikea, ollaan siellä koko perhe melkein joka ilta :)

   Poista
 4. Mikä maali ja sävy teillä on tuossa seinässä? Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 5. Ihana tämä musta sävy! Tässäpä ehkä meidän kodin väri. Kysyisin muistatko mitä sävyä nuo teidän ikkunat ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat on ihan vaan mustat, eli tarkempaa värikoodia en niille valitettavasti tiedä. Klas1 toimitti nuo eli kannattaa kysellä sieltä, kun ikkunoiden tilaamisen aika on edessä teillä :)

   Seinälaudoituksen sävy on Tikkurilan 564X, se on ihana! Musta, mutta kuultaa kauniisti läpi puun pintaa.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Musta on toisaalta siitä helppo, että sopii melko varmasti minkä tahansa muun mustan kanssa yhteen toisin kuin esim harmaa missä voi olla paljonkin sävyeroja ja taittaa ruskeaan tai siniseen.

   Poista