keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Rakennustarkastajaa odotellessa

Huomenna on sitten muuttotarkastuspäivä. Muuten ollaan oltu varsin luottavaisin mielin muuttoluvan suhteen, mutta nuo portaat ja kaiteet ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia. Tänään kuitenkin tuokin homma saatiin valmiiksi, tai ainakin niin valmiiksi, että muutolle ei pitäisi sen suhteen olla estettä. Ja onhan ne hienot!
Keittiöön saatiin tänään paikalleen aamiaiskaapin ovet eli nyt se on kaikessa tummuudessaan valmis. Lopputulos on juuri niin eleetön kuin toivoinkin (ennenkuin tuohon saarekkeen tiskialtaaseen tulee se tiskivuori...)

Nyt on takki hieman tyhjä eli lisää kuvia tarjolla vasta myöhemin.

17 kommenttia:

 1. Oi sentään että on hienot nuo portaat! Meille on tulossa myös mustat pinnakaiteet kattoon saakka, mutta ei ihan noin korkealle kattoon :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Portaat on kyllä hienot omastakin mielestä, kun nyt vihdoinkin saatiin ne kuntoon :)

   Poista
 2. Aivan mielettömän upeat portaat! Nuo kaiteet ovat todella hienot!!!
  Tuliko teille tummanharmaana vai mustat?
  Meille tulee myös mustaa pinnakaidetta mutta en ole hirveänä vielä ehtinyt perehtyä mistä ja millaiset tarkalleen. Mistä te tilasitte portaat?

  Onnea muuttoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaiteet ovat pulverimaalattu mustaksi. Pinnakaiteita on ehkä käytetty vähemmän viimeaikoina, mutta luulen, että näiden suosio on taas kasvamassa. En vielä tässä vaiheessa "uskalla" sanoa tekijän nimeä ääneen, koska meillä on hieman, noh sanotaanko keskeneräisiä asioita heidän kanssaan ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, kieltämättä portaikosta tuli koko olohuoneen katseenvangitsija. Ei tarvita tauluja seinille siis :)

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Wau! Muuttotarkastus oli jotenkin tosi jännä paikka ja allekirjoitan tuon takin tyhjentymisen juuri ennen sitä. Onnea tarkastukseen, hieno talo teille kyllä tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pitäisi olla kyllä kaiken ihan hyvällä mallilla, että siinä mielessä ei pitäisi jännittää, mutta kyllä tässä silti on perhosia vatsassa :)

   Poista
 6. Siis tylsää toistaa samaa asiaa, mutta ei noista portaista voi sanoa muuta kuin että ovat superhypermahtavat! Onnea siis hienosta toteutuksesta!

  Ja keittiö on myös hieno. Juuri pohdin samantyyppistä ratkaisua vs L keittiö saarekkeella Blogissa. Mitkä Noi teidän seinän ja saarekkeen mitat on? Riittääkö säilytystila?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos! Lopputulos on kai se, mikä merkitsee, vaikka matkalla oli mutkia enemmän kuin laki sallii ;)

   Seinäkaapistossa on siis vierekkäin 6 kpl 60 cm yksiköitä, joista 2 reunimmaista ovat jääkaappi ja pakastin. Kaapit ovat muistaakseni 240-250 cm korkeat eli tuolla yläkaapeissa voi säilöä kaikenlaista turhaa romua. Saarekkeessa on vierekkäin 4 kpl 60 cm yksiköitä. Kuvan suuntaan kaapit ovat matalampia, siellä on meillä viinilasit ja ns. fiinimmät astiat. Mielestäni säilytystilaa on reilusti eli vielä on useampi kaappi ja laatikko tyhjänä, vaikka ollaankin jo roudattu paljon astioita talolle :)

   Poista
  2. Kiitos. No samoissa mitoissa mennään kun meidän kalusteseinällä leveyttä on 4m. Hmm, pitää siis jatkaa pohdintaa tähän suuntaan :)

   Poista
  3. Näin keittiöstä tuli tosi eleetön omasta mielestäni. Meilläkin olisi periaatteessa voinut kääntää keittiön L-muotoon tuohon tyhjälle seinälle, mutta koska tila on suoraan yhteydessä olohuoneeseen, haluttiin, että ilme on tosi simppeli :)

   Poista
 7. On kyllä upeat kaiteet ja hieno toteutus :)! Kiinnittävät varmasti kenen tahansa huomion komeudellaan. Meille tuli vastaavanlaiset, mutta ulkokaiteiksi. Yritinkin tiirailla että miten olette toteuttaneet noin pitkien pinnojen kiinnityksen? Tuo isompi pinnaelementti näyttää olevan lattiasta ja katosta kiinni, mutta entäpä alas ja ylös vievien portaiden välinen kaide? Sehän ei ole yläpäästään katossa kiinni vaan sen yläpäässä on käsijohde. Onko tämä kaide sivustaan kiinni vai miten tuo kaiteen jämäkkyys on toteutettu?

  Lähinnä kyselen sen vuoksi, koska visio kaiteista oli aivan sama mitä teillä ja meillä pitkä pinnakaide jouduttiin toteuttamaan palkin läpi menevillä pinnoilla. Ongelmaksi tuli se, että ulkoportaamme ovat betonia ja pinnakaiteet menevät betoniportaiden sivussa. Jotta kaide olisi tarpeeksi jämäkkä eivätkä pitkät pinnat huojuisi minne sattuu, jouduttiin pinnat kiinnittämään ylös vievien betoniportaiden askelmien sivuun jämäkyyden saavuttamiseksi. Muuttotarkastuksessa kiinnittivät meillä hyvinkin huomiota siihen, että kaide on tukeva, eivätkä pinnat huoju.

  Onnea muuttotarkastukseen!

  VastaaPoista
 8. Upeannäköinen kokonaisuus! Modernia ja samalla kotoisaa :) Ei missään nimessä liian kolkontuntuista! Wau, nyt vain tavaroita asettelemaan paikoilleen :) Ihanaa muuttoa! Paula / kivitalourakointi.fi

  VastaaPoista
 9. Onnea, portaat edustavat rohkeaa ja näyttävää arkkitehtuuria, tykkään todella paljon!

  VastaaPoista
 10. Näyttää todella hyvältä, keittiö saa extrapeukun! Oliko keittiön kalusteseinän kanssa mitään erikoista? Vai ihan vain mittojen mukaan vähän kertopuuta, levytys, tasoitus, maali pintaan ja kalusteet ja laitteet hop paikoilleen?

  VastaaPoista