perjantai 2. toukokuuta 2014

Toinen iso päätös samalle viikolle

Olen viimeisen viikon kilpailuttanut maalämpötoimittajia enemmän tai vähemmän ahkerasti. Loppusuoralle valikoitui kaksi yritystä, aakkosjärjestyksessä Lämpö-Ykkönen ja Tom Allen Oy. Näistä ensimmäisen valintaa olisi puoltanut se, että olisimme periaatteessa halunneet ostaa samalta toimijalta ns. kaiken eli lämpö- ja ilmastointikokonaisuuden. Päätimme nimittäin ottaa talon viilennyksen maakylmällä IV-koneen kautta, vaikka tätä ratkaisua tai sen tehoa hieman epäilimme. Kirjoitan tästä aiheesta ja päätöksen syistä lisää toiste.

Tom Allen kuitenkin tuli ja kepitti Lämpö-Ykkösen niin palvelussa, maksu- ja takuuehdoissa kuin tarjouksen kattavuudessa. Meille tulee siis talon lämmönlähteeksi Boschin maalämpöpumppu ja lämpö jakautuu Danfossin vesikiertoisen lattialämmityksen kautta.
Kuva tomallen.fi
Seuraavaksi pitäisi saada tehtyä päätös sähkö- ja KNX-suunnittelijan suhteen. Sähkökuvia tullaan nimittäin kaipaamaan melko pian, kun elementtisuunnittelu pääsee vauhtiin.

4 kommenttia:

 1. Loistava päätös tuo IV koneen kautta tuleva viilennys! Liputamme sen puolesta! Kiva päästä seuraamaan teidänkin projektin etenemistä! Suuret tsemppaukset! -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin kiva kuulla, että olette olleet tähän ratkaisuun tyytyväisiä! Meinattiin alkuun sellaista hieman erikoista kattokonvektoriratkaisua, mutta lopulta vaaka kallistui IV-koneen kautta tulevan viilennyksen puolelle. Toivotaan, että tuollakin saadaan muutama aste lämmöstä pois, jos tarvetta tulee :) Kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Meillä oli edellisessä talossa konvektorit ja toimi hyvin, joten valittiin sama uuteen taloonkin. Kavereiden iv-koneen kautta tuleva maakylmä jäähdytti sisälämpöä ehkä asteen verran ja nyt kun rakensivat uuden talon, valitsivat konvektorit. Mutta riippuu tietysti siitä, kuinka paljon haluaa viilennystä. :) Konvektorit eivät ole mikään katonkaunistus, mutta ihmeen nopeasti silmä niihin kuitenkin tottui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille oli itse asiassa jo suunniteltu sellainen hotellihuonemainen systeemi eli kattorakenteen sisään upotetaan konvektori, joka puhaltaa seinäsäleiköistä viilennystä. Päädyttiin kuitenkin tuohon IV-koneviilennykseen, kun rupesimme miettimään talon ilmansuuntia (isot ikkunat ovat luoteeseen), joten aurinko ei hirveästi niistä pääse paistamaan. Toki varmasti parempi viilennys oltaisiin saatu kattokonvektorilla ja voihan tuohon halutessaan vaihtaa vieläkin, jos siltä tuntuu. Ollaan kyllä kuultu paljon IV-koneen kautta tulevan jäähdytyksen heikosta tehosta, mutta kaikki olosuhteet huomioiden tuo tuntui silti parhaalta ratkaisulta meille :)

   Poista