maanantai 5. toukokuuta 2014

Tahtoo aamiaiskaapin ja piste

Kirjoittelin jo marraskuussa asuntomessutalo Casa Forten keittiöstä, jossa oli kekseliäs aamiaiskaappi yhtenä osana korkeaa kaapistoseinää. Olen nyt käynyt kolmessa keittiösuunnittelutapaamisessa ja yhdessäkään ei olla suoraan kyetty tuollaista kaappia minulle tarjoamaan. Asia nyt on kuitenkin niin, että minä sen haluan, joten aloin itse kaivella tietoa Hahlen mekanismeista. Ei muuta kuin puhelin kouraan, soitto Hahlelle ja asia sillä selvä. Aventos HF olisi tähän tarkoitukseen varsin kelpo systeemi, kun ovet ovat molemmat 50 cm korkeat. Lisäksi huomasin asuntomessutalon aamiaiskaapin alkavan hieman normaalia tasokorkeutta ylempää, joten siinäkin mielessä tuo voisi riittää korkeutensa puolesta (ainakin minulle, jolla mittaa 165 cm, mies 185 cm kyyristelköön).

Nyt siis tavoitteena löytyy keittiöfirma, joka minulle tämän kaappiratkaisun suostuu myymään. Toki pari muutakin kriteeriä keittiölle on, mutta jostain syystä tästä on tullut minulle ns. must have.
Kuva asuntomessut.fi

12 kommenttia:

 1. Tontin laidalta -blogin (http://tontinlaidalta.blogspot.fi/2013/12/kiikarissa-keittio.html#more) on keittiössä on hienot sivuille aukeavat ja kaappien väliin kääntyvät ovet, joiden taakse kätkeytyy heillä uuni ja mikro mutta yhtä hyvin siellä voisi olla työskentelytilaa. Haluatko ehdottomasti ylös taittuvat ovet, vai kävisivätkö tuollaiset sivuille piiloutuvat? Minusta ne ovat tosi hauskat ja käytännölliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ratkaisua mainosti Jyväskylän Topi-Keittiöiden myyjä ja se voisi hyvin tulla kyseeseen meilläkin. Tuntuu vaan, ettei kukaan tällä pk-seudulla tapaamistani keittiömyyjistä ole ollut vielä tarpeeksi innokas suunnittelemaan tuollaista hieman erikoisempaa ratkaisua. En tosin ole vielä käynyt kuulemassa tarjouksia muutamassa liikkeessä eli voihan olla, että tuo systeemi tulee vielä esiin :)

   Poista
  2. Moi! Ylläoleva keittiö on Saari-keittiöiden tuote. Niillä on myös ylläolevalla tavalla aukeavat ovet. Suosittelen :) (meillekin tulee Saari-keittiö)

   Poista
  3. Siis tarkoitin, että linkin takaa paljastuva keittiö on Saari-keittiö. Ja ylläolevalla mekanismilla tarkoitin kuvassa olevaa mekanismia ;)

   Poista
  4. Jep, niin on :) Ex-naapurini oli kysellyt talon rouvalta enemmänkin tuosta systeemistä - on kuulemma sähköinen mekanismi. Taidan olla hyäksynyt, etten tuolla tavoin avautuvaa ovea meille saa, mutta hienon keittiön kuitenkin :)

   Poista
  5. Ai sähkömekanismit?! No sehän selittäisi meidän keittiön hinnan nousua. Minä valitsin tuollaiset mekanismit meidän keittiön kaappeihin ja hinta pompahti melkein 2000€, tosin myös integroitu jää-pakastinkaappi selittää hinnan nousua. Mutta ei kyllä mistään sähköstä ollut puhetta - taidanpa soittaa huomenna Saarikeittiöön...

   Poista
  6. No siis ainakin tuossa Casa Fortessa on sähköinen systeemi tossa aamiaiskaapissa. Kannattaa tsekata :)

   Poista
  7. No niin - sain aikaiseksi soittaa Saari-keittiöihin: mekanismia saa kuulemma myös sähköisenä, mutta meille on tulossa mekaaninen versio. Tosin mekanismi tulee "perinteisesti" työtason yläpuolisiin kaappeihin, eikä meillä mene mikään piiloon.

   Poista
 2. Meillä on Puustellin kautta tullut keittiö ja valitsimme yhdelle seinälle tuolla ovimekanismilla olevat yläkaapit. Eiköhän samaa kaappimallia voi käyttää myös tuonkin tyyppisessä ratkaisussa jossa koko seinä kaappia. Puustellilla on Blumin mekanismit käytössä, joten jos jokin muukin valmistaja käyttää samoja mekanismeja niin luulisi onnistuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin olen homman miettinyt, että luulisi noita samoja mekanismeja olevan käytössä hyvin monella keittiövalmistajilta. Menen perjantaina Puustellille, joten katsotaan, saanko heiltä jonkin ehdotuksen puristettua myös tuollaisella systeemillä :)

   Poista
 3. Me saimme ainakin luxkodista tuollaisen mekanismin meidän keittiöön ja muutaman muunkin ratkaisun joita muut valmistajat eivät tehneet, kun ei ollut vakio kokoja. Minun muistaakseni mekanismit on juuri Blumin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hyvä tietää, että näitä systeemejä siis saa muualta kuin tuolta Saari-keittiöiltä. Meille tosiaan tulossa Puustellin keittiö, johon kyllä tulee aamiaiskaappi, mutta hieman erilaisella toteutuksella :)

   Poista