tiistai 20. toukokuuta 2014

Ikkuna-asiaa

Käynnistin ikkunoiden kilpailutuksen viime viikolla kyselemällä valmistajilta, onnistuuko heidän toteuttaa meille 2 lasiliukuoviseinää halutussa koossa (3300x2700 ja 3900x2700). Yksi firmoista eli Pihla ilmoitti heti, että niin suuri koko ei onnistu, joten tämä karsi heidät pois varsinaisesta ikkunakilpailutuksesta. Klas1:ltä vastattiin hyvin nopeasti, että liukuovet onnistuvat ja ovat kiinnostuneita tarjoamaan meille myös ulko-ovia ikkunoiden ohella.

Valmistelin tarjouspyynnön huolella ja otin mallia Hemma hos Oja -blogista tähän, kiitos vaan heille! Tein jokaisesta kerroksesta oman kuvan, johon numeroin jokaisen ikkunan erikseen. Listasin ikkunat numeroineen exceliin, johon kirjoitin mahdolliset erikoistoiveet ikkunoiden suhteen, esim. turvalasi, kiinteä vs. avautuva, pokien väritys jne. Toki tarjouspyynnön mukaan laitoin normaalit pdf-pohjakuvat talosta.

Tarjouspyynnöt ikkunoista lähtivät 13.-14.päivä viiteen firmaan, jotka ovat aakkosjärjestyksessä Domus, Klas1, Profin, Skaala ja Tiivi. Profinilta minulle soitettiin päivää myöhemmin ja kävimme jo viime perjantaina tutustumassa Tilastudiolla heidän ikkunoihin ja liukuoviin. Ns. perinteiset ikkunafirmat eli Domus, Skaala ja Tiivi ovat olleet täydessä hiljaisuudessa - liekö tarjouspyyntöjä satelee kirjaimellisesti ovista ja ikkunoista, joten heillä ei ole tarvetta reagoida kaikkiin vai onko vaan alalla normaalia vastata näin hitaasti? Olisin odottanut edes "kiitos tarjouspyynnöstä" -kuittausta "palaamme asiaan" -jatkolla tms. Toisaalta olen yhtä keittiötarjousta odottanut jo 3 viikkoa ja käynyt paikan päälläkin kahdesti tänä aikana ;)


12 kommenttia:

 1. Fenestran konkurssi jätti ison reiän markkinoille ja se näkyy muiden toimittajien kiireenä (ja hinnoissa). Meilläkin vielä odotellaan Tiivin tarjousta, muilta mainitsemiltasi olen jo saanut ja lisäksi kartoitin pari Virolaista (Lasita, Haapsalun uksetehdas).
  -Sami RintaWillasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs tullutkaan yhtään ajatelleeksi tuota, että Fenestran lähtö markkinoilta on varmasti jättänyt ison loven. Pitänee ottaa puhelin käteen ja soittaa nuo läpi, jos mitään ei ala kuulua viikon sisään. Olisi kuitenkin kiva saada useampikin tarjous, jotta on mitä vertailla.

   Poista
  2. Pihlalta kyllä luvattiin meille 42x21 kokoinen liukuovi. Kannattaa tarkistaa, sillä hinnallisesti Pihla vaikuttaa ihan varteenotettavalta vaihtoehdolta.

   Poista
  3. Oho, mä sain tällaisen vastauksen: "Valitettavasti PIHLA liukuoven maksimi korkeus on 2588mm ja leveys 3780mm."

   Poista
  4. En tiedä, keneltä olet Tiiviltä pyytänyt tarjouksen, mutta puhelimessa selvisiä, että ainakin Uudenmaan uudiskohdepuolen ihminen on pitkällä sairaslomalla :/ Häneltä ei siis tarjousta varmastikaan saa, mutta sain korvaavan henkilön nimen.

   Poista
 2. Tuttu juttu täälläkin! Tiiviltä ei muistutteluista huolimatta tullut tarjousta ollenkaan ja muutamalta muulta toimittajalta vasta viikkoja deadlinen jälkeen...
  -Isa Tammen Alta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa ottaa puhelukierroksen heti, jos vaikka saisin hoputeltua hieman sillä tavalla :)

   Poista
  2. Kannatti soittaa - selvisi heti, että Tiiviltä ko. henkilö on sairaslomalla, joten ihmekös tuo, jos tarjousta ei kuulu :P

   Poista
  3. Sama linja jatkuu - Skaalan mies oli isyyslomalla kuun loppuun, joten ei paljon laske tarjouksia hänkään...

   Poista
  4. Heh heh, Klas1:n oli ilmeisesti hukannut koko tarjouspyynnön... Pyysivät lähettämään uudelleen.

   Poista
 3. U S K O M A T O N T A tämä meininki (edelleen) koko rakennustoimialalla. Myynti ei osaa/viitsi/ehdi myydä ja lopulta ei saada toimitettua sitä mitä on polviltaan anoen ostettu. Kun asiakaspalvelun taso on kauttaaltaan näin surkeaa, lienee se jo yrityksienkin näökulmasta hyväksyttävää, eikä meno muutu.

  VastaaPoista
 4. Pakko tähän väliin kehua Hatrickin asiakaspalvelua, joka oli alusta loppuun asti moitteetonta. Ja lopputuloskin miellyttää. Mutta noita liukuovia ei taida niiltä saada. Tai ainakin tilaavat ne alihankintana joltain toiselta tehtaalta….

  VastaaPoista