torstai 14. marraskuuta 2013

Ja niin meillä on arkkitehti

En ole mitenkään taikauskoinen ihminen enkä ajattele asioilla olevan sen suurempia syy-yhteyksiä. Nyt on pakko kuitenkin todeta eräs jännä asia: olen kantanut reilut 2 vuotta lompakossani meidän tulevan talon arkkitehdin käyntikorttia! Olen sen aikoinaan napannut mukaani Mäntyharjun loma-asuntomessuilta kesällä 2011 ja nyt syksyllä 2013 meillä on kunnia palkata juuri hänet talomme arkkitehti- ja pääsuunnittelijaksi. Käyntikortti löytyi sattumalta muutama viikko sitten, kun tyhjensin rahapussistani vanhoja kuitteja. Olisi siis pitänyt tehdä tuo tyhjennys jokunen kuukausi aikaisemmin ja oltaisiin säästytty arkkitehtien kilpailutukselta - siellähän se suunnittelija jo odotteli!

Tarjouskisaan tuli vielä viime metreillä yksi toimija lisää, nimittäin nykyisen talomme suunnitellut arkkitehti. Valinta loppusuoralle päässeiden kesken ei ollut helppo, vaikka me molemmat "salaa" toivoimmekin, että pääsisimme tekemään yhteistyötä juurikin tämän valitun arkkitehdin kanssa. Olemme nimittäin jo vuosia ihastelleet heidän suunnittelemaansa talomallistoa - siinä on sitä tyyliä, mitä Villa Sundeck toivottavasti tulee myös edustamaan. Ko. talomallisto on tosin tehty puusta, joten nyt arkkitehtimme pääsee toteuttamaan jotain hieman erilaista, materiaalina kun on kivi.

Päätökseen vaikutti siis aikaisemmat kohteet ja referenssit, mutta myös arkkitehdin asiantunteva ote ja ensivaikutelma, jonka saimme. Tapasimme hänet lokakuussa sateisena iltana tontillamme ja pidimme palaverin meidän autossa sadetta pidellen. Tuntui, että puhuimme heti samaa kieltä hänen kanssaan ja keräämäni fiiliskuvat saivat hyväksyviä nyökkäyksiä osakseen. Nyt varmaan olisi aika paljastaa, kuka tämä valitsemamme arkkitehti on - tervetuloa mukaan Villa Sundeckiin Plusarkkitehtien Jani Lahti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti