maanantai 18. marraskuuta 2013

Keittiöfiiliksiä

Olen keräillyt jo aikamoisen kasan kuvia, joissa on mielestäni villasundeckmaista henkeä. Alla olevista kuvista ylimmäisen löysin Plusarkkitehtien sivuilta. Olemme itse visioineet, että keittiö ja ruokailutila tulisivat sijoittumaan tällä samalla tyylillä peräkkäin olohuoneen jäädessä näiden tilojen viereen. Kuvan asunnon värimaailma (ai mikä väri?) on myös mieleinen.

Olen ihastunut keittiössä suoraviivaiseen I-malliin, jonka lisäksi olisi suht reilun kokoinen saareke. Alla olevassa kuvassa on myös tyylikkäät Artekin käsikranaattivalaisimet ja seinässä betoni rouheasti esillä. Kuva on lainattu Betonitalo-blogista, jota voi nykyään seurata Facebookissa.

Alla oleva aukeama on Deko-lehdestä, jossa esiteltiin Casa Forte-niminen asuntomessutalo kesällä 2012. Tässä keittiössä minua miellyttää värimaailman lisäksi tuo ihana betonilattia! Keittiön mustaan päätykaapistoon kätkeytyy luukku, jonka taakse saa piiloon leivänpaahtimen ja kahvinkeittimen. Tykkään! Ja vielä yksi silmää miellyttävä juttu ovat nuo mustat ikkunanpokat - sellaiset meillekin, kiitos.

Yksi yhdistävä tekijä kaikille näille keittiöille on se, että missään niistä ei ole ns. perinteistä liesikupua tai -tuuletinta. Tämä oli täysin sattumaa, mutta ihan varteenotettava juttu.

2 kommenttia:

 1. Moi! Onpa upeita keittiöitä! Keittiöissä taitaa olla tasolle sijoitettava liesituuletin käytössä? Ei hullumpi ajatus :) Löysyin blogisi netin ihmeellisestä maailmasta ja jään seuraamaan - meidän oma projekti kun on samassa vaiheessa: juuri olemme valinneet arkkitehdin. Tosin me vain remontoidaan asuinhuoneistoa kerrostalossa, mutta projektissa on paljon yhtäläisyyksiä talon rakentamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ainakin noissa kahdessa ylemmässä on tuollainen tasoon asennettava tuuletin. Alimmaisessa se on tuollainen kattoon upotettu malli - ei huono sekään.

   Hienoa, että löysit tänne. Blogi ja projekti on vasta aluillaan, mutta intoa on senkin edestä :)

   -J

   Poista