torstai 7. marraskuuta 2013

Nainen vs. porakone

Ensimmäiseen taloprojektiin lähdettäessä vuonna 2007 olin melko arka ja pelkäsin korkeita paikkoja. En uskaltanut edes kiivetä talomme toiseen kerrokseen tikkaita pitkin, vaikka kuinka teki mieli. Projektin edetessä sitä kummasti karaistui, osittain pakon edessä, ja lopussa painelin rakennustelineitä ylös alas kuin pieni apina.

Sama juttu oli erilaisten sähkötyökalujen suhteen. En varsinaisesti ollut käyttänyt ruuvinväännintä kummempia laitteita aikaisemmin, joten ajatus puukko- tai pistosahasta saatika sirkkelistä oli melko hurja. Talon noustessa opin, että kaikki nuo laitteet ovat varsin helppoja käyttää, kunhan muistaa turvallisuusaspektit. Okei, löytyy vielä yksi laite, johon en edelleenkään koskisi – kulmahiomakone eli tuttavallisesti rälläkkä.

Hyvät työkalut ovat kullanarvoiset, jos itse meinaa tehdä paljon. Siporex-taloa rakentaessa meillä meni useampi ns. markettiporakone, koska ne eivät kestäneet armotonta pölyä. Isäni vanha Bosch taas kesti päivästä toiseen koko projektin ajan, vaikka sillä tehtiin suurin osa rei’istä sipo-välipohjiin halogeeneja varten. Onneks tuota rei’ityshommaa ei ole luvassa seuraavaan taloon, mikäli se tehdään betonielementeistä – sähkörasioiden paikat pitää olla suunniteltuina jo hyvissä ajoin.

Villa Sundeck tulee nousemaan suurimmaksi osaksi ulkopuolisin voimin eli itse emme aio/voi olla sorvin ääressä niin paljon kuin ensimmäisessä taloprojektissa. Tai no katsotaan vaan, niin ei me malteta pysyä poissa työmaalta ja on meillä onneksi pojan 1-vuotissyntymäpäivälahjaksi saama Makitan väänninsetti, jolla voi purkaa pahimpia ruuvaushimoja jo nyt :)

Postaus sisältää mainoslinkkejä Verkter.fi-verkkokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti