maanantai 2. helmikuuta 2015

Talon pohjakuvat

Edelliseen postaukseen tuli mielenkiintoinen kommentti, jossa kyseltiin talomme pohjakuvia. Totta, niitä ei ole tainnut koskaan näkyä täällä blogissa aikaisemmin. Tässä nämä siis nyt olisi :)

Kellarikerroksessa sijaitsee saunaosasto sekä varastotiloja. Pohjakuvasta näkee talon alle tehdyn syvennyksen, jota itse kutsumme viherhuoneeksi, vaikkei siellä koskaan mitään vihreää varmasti tulekaan olemaan. Tämä syvennys syntyi, kun rakennusoikeus loppui ns. kesken.
Talon ensimmäisessä kerroksessa on yleiset oleskelutilat, keittiö, 1 makuuhuone sekä kodinhoitohuone. Näistä jälkimmäinen ei ole suuren suuri, mutta edelliseen taloon verrattuna silti askel parempaan. Tämän kerroksen makuuhuoneeseen on oma sisäänkäyntinsä, mikä lisää huoneen käyttömahdollisuuksia.
Toisessa kerroksessa on ns. yksityiset tilat eli makuuhuoneet. Meidän perheelle niistä riittää 2 eli päämakuuhuone meren puolella ja pojallemme toinen kadun puolen huoneista. 1 makuuhuone jää työ/vierashuoneeksi. Toiseen kerrokseen tuli myöskin rakennusoikeuden loputtua aukko eli olohuone jatkuu korkeana tilana ylös asti. Tämän olisimme alunperin halunneet välttää, mutta koska talo oli pakko tehdä tontista johtuen kolmeen tasoon, oli korkea olohuonetila ns. kompromissi.
Selvyyden vuoksi pitää sanoa, että vaikka kirjoitan jopa kahdesti rakennusoikeuden loppumisesta kesken, on Villa Sundeck varsin reilunkokoinen ja ainakin meidän sakille vähintäänkin riittävä. Rakennusoikeutta oli siis 160m2, jotka on käytännössä talon kahdessa ylemmässä kerroksessa.

Edit. Lisätietoa talosta löytyy myös täältä.

2 kommenttia:

  1. Miten autokatoksen leveys on toiminut teillä käytännössä ? Itse olen miettinyt 6m, mutta 5m säästäisi monessa kohtaa kustannuksissa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin ollaan tuolla leveydellä pärjätty. 3-ovista autoa tuohon ei kyllä saisi mahtumaan kunnolla toisen auton rinnalle eikä mitään X6:sia.

      Poista