perjantai 20. helmikuuta 2015

Muutto mielessä

Kyllä vain, tähän sitä ollaan tultu, että on "pakko" alkaa miettiä tulevaa muuttoa. Mitä pitää ehdottomasti olla valmiina, jotta talo menee muuttotarkastuksesta läpi ja mitä voi jättää vielä myöhempään aikaan? Tällä viikolla laitoin tilaukseen Stalan postilaatikon ja mies kävi poimimassa Bauhausista 2 mustaa numeroa talon seinään kiinnitettäväksi. Roskis pitää vielä jostain hakea.

Meiltä puuttuu vielä kokonaan yksi kerrosten välinen portaikko ja kaiteet eli ne nyt ainakin pitää saada kuntoon ennen muuttoa. Samoin terassien lasikaiteet pitää laittaa paikoilleen tai vaihtoehtoisesti irrottaa kahvat liukuovista. Kodinhoitohuoneen ulko-ovessa ei kahvaa olekaan, koska siitä ulos mennessä tippuisi ikävästi "rotkoon", joka täytetään vasta, kun naapuritontille aletaan rakentaa.

Lisäksi sähkö- sekä vesi- ja viemärilaitteista pitää olla tarkastukset ja pöytäkirjat esitettäväksi. Arvon edelleen talon valaisimien kanssa, mutta toivottavasti ensi viikolla saan päätöksen niistä tehtyä.

Takka on nyt pinnoitusta vaille valmis eli kuulemma saataisiin jo paistella makkaroita siinä. Lämpömaan asentaja teki hommat valmiiksi tällä viikolla ja nyt odotellaan, että saadaan ensin lattian betonipinnoitus kuntoon ja sitten hierretään rappaus takkaan.
Tällä viikolla meillä tehtiin taloon tiiveysmittaus ja samalla lämpökamerakuvaus. Tiiveyden osalta talo heilahti erinomaiseen luokkaan, koska ilmanvuotoluku oli 0,9, mikä on 3-kerroksiselle talolle todella hyvä arvo. Muutamia korjattavia kohtiakin toki löytyi, mutta ne fiksautuu tyyliin lisäämällä uretaania ikkunankarmien ympärille ja esim. radon-putken ympärys oli jäänyt eristämättä, mikä nyt on jo kunnossa.


6 kommenttia:

 1. Voi että, pian pääsette uuteen kotiin. Tsemppiä loppurutistukseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vielä on paljon tehtävää, mutta onneksi ollaan jo hyvällä mallilla :)

   Poista
 2. http://kotilahelaan.blogspot.fi/2011/06/muuttotarkastus.html

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä se teilläkin siitä lähtee etenemään. Tsemppiä projektiin ja kannattaa panosta hyvään suunnitteluun :)

   Poista