tiistai 14. lokakuuta 2014

Otsalautarakkautta

Ne on kauniit. Ne on mustat. Ne ihanan rouheat pinnaltaan. Ne on meidän talon otsalaudat. Enpä olisi uskonut, että innostun jostain näinkin vähäpätöisestä asiasta noin kovasti. Sain juuri maalattua talon otsalaudat loppuun ja nyt ne odottelevat asennusta vesikaton reunaan. Laudat ovat arkkitehdin suunnitelmasta hieman poiketen 120 mm leveät, koska en halunnut ottaa suunniteltuja kapeampia eli 95 mm lautoja. Pohjamaalattuna ei saanut arkkitehdin piirtämää 100 mm lautaa, joten siksi tämä levennys oli "pakollinen". Toivottavasti nuo eivät näytä liian raskailta.
Tällä hetkellä ei todellakaan ole maailman parhaat maalaussäät, mutta nuo oli niin paljon helpompi maalata nyt maan tasolla kuin sitten aikanaan katon rajassa roikkumalla, että päätin uhmata kosteaa keliä.

Villa Sundeckin kellari, pääoven syvennys ja autokatoksen varaston seinä tullaan aikanaan pinnoittamaan tummalla pystylaudoituksella ja toiveissa on niihinkin kohtiin juuri tällainen rouheapintainen lauta. Olen tutkinut, että Siparilalta saa tyylikästä suorakanttista ponttilautaa, jonka voisi ottaa valmiiksi maalattuna. Toisaalta kauniissa kelissä ulkona maalaaminen on varsin leppoisaa hommaa eli ehkä nuo voisi itsekin vedellä mustaksi. Katsotaan, katsotaan.

1 kommentti:

  1. Meilläkin maalattiin kuluneella viikolla talon sivustoilla olevia otsalautoja. Onneksi kelit suosivat ja telineillä sai kiipeillä aurinkoisessa säässä. Meillä jää ensi kesää puurakenteisen 1,5 kerroksisen talon päätyjen otsalautojen maalaus. Siihen (ja muutenkin päätyjen maalaukseen) on vuokrattava henkilönostin, joten kateellisena katselen teidän maan pinnalla suoritettavaa maalausta. :-)

    VastaaPoista