perjantai 17. lokakuuta 2014

Kylpytilojen sävymaailma selkenee

Melko lailla tarkkaan 5 kuukautta sitten postasin blogiin kuvakollaasin, johon olin kerännyt 3 erilaista väritysvaihtoehtoa kylpyhuoneita/vessoja ajatellen. Näistä vaihtoehdoista olen päätynyt ensimmäiseen eli tummiin kalusteisiin ja vaaleisiin seiniin.

Tänään lähdin pitkästä aikaa sekoittamaan päätäni laattaliikkeeseen nimittäin Jyväskylän Laatta Leeviin. Käynti olikin varsin hyödyllinen, sillä heillä sattui olemaan myynnissä juurikin se laatta, jota olin ajatellut kylpytilojen lattioihin, Betontech Grey. Kiikutin laatan naapurissa toimivaan Puustelliin ja kävin vertaamassa, miten se sopii yhteen valitsemamme harjatun mäntyviiluoven kanssa. Ja ne kaksihan olivat kuin luodut toisilleen!

Jotta betoninsävyä ei tulisi liikaa, niin vessojen seinäpinnoista ajattelin laittaa Betontechillä vain yhdet ns. takaseinät. Muut seinäpinnat saavat isoa valkoista laattaa mattapintaisena. Suht kylmää sävymaailmaa kevennetään puunsävyllä: kellarin vessaan suunnittelen tammista tasoa pienen altaan alle ja kahteen muuhun vessaan hankin jotain puunvärisiä koreja tms.

Sama sävymaailma tulee toistumaan myös saunatiloissa. Siellä lattia- ja seinäpinnat tulevat olemaan kauttaaltaan Betontechiä ja saunassa lauteet sekä seinäpaneelit tummaa, lähes mustaa puuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti