tiistai 23. syyskuuta 2014

Terkkuja betonilabrasta ja päivän hyvä työ

Enpä olisi aamulla herätessä osannut arvata, minne päivän mittaan miehen kanssa päädymme. Tässä tarina lyhykäisyydessään. 

Timpurimme ovat ahkeroineet takapihalla suurensuuren valumuotin kimpussa viime päivät ja nyt se on vihdoinkin valmis. Muotin sisään tarvitaan tavaraa, joten ei muuta kuin puhelin kouraan ja tilaamaan: mustaa betonia 7m3, kiitos. No, eipä se ihan noin helposti käykään. Mustalle betonille pitää saada värimääritys eli mitä pigmenttiä halutaan käytettävän ja montako prosenttia. Tässä vaiheessa meni sormi suuhun, joten saimme kehoituksen vierailla Konalassa Ruduksen laboratoriossa, josta löytyi jos jonkinväristä ja -muotoista mallipalaa. Alla olevat kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa tarjonnasta. Itse keskityimme noihin tummanharmaisiin kimpaleisiin ja hetken arpomisen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että lähdemme tilaamaan Finnsementin tumminta mahdollista väriä 6%. Perjantaina sitten nähdään, miten mustaa (eli siis tummanharmaata) tavaraa pumppuautosta tulee.

Otsikossa mainittu hyvä työ on ollut minulla mielessä jo useampana päivänä. Olen halunnut ilahduttaa Potiuksen miehiä viemällä heille esim. jäätelöt työmaalle. Tänään syksyisen tuulisessa +3 asteen kelissä ei paljon jäätelöä tehnyt mieli, joten kuuma kahvi ja tuoreet pullat saivat ajaa saman asian. Jopa nosturikuski tuli kanssamme hetkeksi rupattelemaan ja uskon, että pieni ele sai hyvän mielen koko porukalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti