perjantai 25. maaliskuuta 2016

TERASSI (TAI PARI) KALUSTEITA VAILLA

Meidän talossa on yhteensä 3 terassia, joista 2 on oikeastaan edelleen vailla kalustusta. Keskimmäisen kerroksen terassilla on valkoinen Iskun Laituri-ruokailuryhmä, joka meillä oli jo edellisessä talossa. Tämä on edelleen varsin hyvässä kunnossa, kunhan vaan kelien lämmettyä suihkutetaan nuo painepesurilla puhtaaksi. Jostain luin, että artwoodista valmistettuja terassikalusteita voisi jopa maalata ja hetkellisesti jo mielessäni sutikoin nuo mustaksi. Mies kuitenkin löi jäitä hattuun ja sanoi, että ne ovat valkoiset ja pysyvät sellaisina :D
Ylimmän kerroksen terassi sai vihdoinkin tässä kuussa pinnoitteen, kun Ikean Runnen-lattiaritilät tulivat taas myyntiin. Näistä pinnan latominen on varsin nopeaa ja helppoa. Ainut, mihin meni hieman enemmän aikaa, oli laattojen halkaisu sahalla, jotta reunoista tuli siistit. Nyt yleisilme on sisältäpäin katsottunakin viimeistelty, kun terassit näyttävät keskenään samanlaisilta.

Runnen-laattoja on saatavana sekä tumman- että vaaleanharmaana ja lisäksi hieman erilaisella kuosilla myös akaasiapuisena. Näillä on helppo uusia vaikka pienen kerrostaloparvekkeenkin lattia. Suosittelen hankkimaan laattoja nyt heti, mikäli ne kiinnostavat, sillä ainakin viime vuonna tuotteet myytiin Ikeoista melko varhaisessa vaiheessa kevättä/kesää loppuun.
Olen kuumeisesti miettinyt, pitäisikö tuonne yläkerran terassille hankkia jotain kalusteita vai antaisiko sen vaan olla tyhjillään. Uskon, että emme tule terassilla juurikaan olemaan, vaan se toimii lähinnä "kattona" keskikerroksen terassille. Mutta jos siellä olisi joku kiva tuoli tai vaikka riippukeinu, niin voisihan sitä jonain lämpöisenä kesäiltana hetken piipahtaakin lekottelemassa.
Kolmas terassi on kellaritasolla ja siellä olisi lääniä pitää vaikka tanssit. Tällä hetkellä tuolta löytyy vain terassiin upotettu poreamme ja pari tuijaa ruukuissa, ei muuta. Haaveissa on hankkia tuonne pari aurinkotuolia - harmittelen edelleen, etten ostanut jo viime kevään Hulluilta Päiviltä Casa Stockmannin valkoisia tuoleja. Ne olivat kauniit, yksinkertaiset ja ennen kaikkea edulliset. Kellarin terassilta uupuu myös vielä portaat, jotka laskeutuvat alapihalle, mutta ne olisi tarkoitus nikkaroida heti säiden salliessa.

Terassikelejä odotellessa toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti