torstai 7. tammikuuta 2016

8 KUUKAUDEN ETAPPI - PART 3

Ai niin, meillähän on vielä kolmaskin kerros eli siis kellari! Villa Sundeckin suunnittelussa yhtenä lähtökohtana oli, että sauna- ja kylpytilat sijoitetaan kellariin, josta pääsee helposti suoraan ulos poreammeeseen. Kosteiden tilojen sijoittaminen kellariin tarkoitti kuitenkin sitä, että jouduimme hankkimaan kellarin jätevesille erikseen pumppaamon, jolla tuotokset siirretään ylempänä sijaitsevaan viemäriverkostoon. Mielestämme tämä sijoitus on ollut jokaisen euron väärti, sillä käytämme saunaa paljon ja nyt meillä on ihan erillinen kerros kylpemistä varten.

Sauna on malliltaan ja kooltaan hyvin samanlainen kuin meidän edellisessä talossa. Selkeä parannus vanhaan nähden on se, että nyt meillä on saunan yhteydessä aito pukuhuone, josta pääsee ulos. Harvian Forte Ainavalmis kiuas on ollut ihan ehdoton, koska tykkäämme, että saunaan pääsee tarvittaessa pian.

Yksi juttu, joka oli tiedossa alusta alkaen oli se, että meille tulee ulkoporeamme. Annoimme tästä arkkitehdille speksit ja hän suunnitteli erinomaisen paikan betonielementtitukimuurin katveeseen ammeelle. Amme on meille pientä arjen luksusta ja kyllähän siellä mieli sekä kroppa lepää erityisesti näinä pimeinä kylminä iltoina.

Kellarista oli tarkoituksena tehdä noin 20 neliömetriä suurempi, mutta rakennusvalvonta oli asiasta eri mieltä. Onneksi arkkitehtimme keksi, että tehdään kellariin syvennys, johon voi laittaa ulkotakan ja lasittaa yhden seinän terassilasituksin. Takalle meillä on varaus, mutta tila on ilman tuotakin aivan huikea! Käymme tuolla vilvoittelemassa saunasta ja lämpötila on varsin mukava lasituksen ansiosta. Kesäkeleillä syvennyksessä voi jatkaa illanviettoa myöhään yöhön, koska siellä on lämmittimet, eurolavoista tehdyt sohvat ja musakin soi.

Kellarissa on yksi avoin huonetila, josta on muodostunut viime kuukausina meidän kuntosali. Huoneessa on myös sohva ja telkkari, mutta harvemmin tuolla tulee teeveetä katseltua. Portaan alta löytyy pikkuruinen vessa, josta voin osaltani ottaa itselleni sulan hattuun. Ehdotin nimittäin suunnitteluvaiheessa Janille, että voisiko tuonne sijoittaa wc:n. Sinnehän se muodostui oikein mukavasti ja riittää kooltaan varsin hyvin ns. talon kolmosvessana.

Kaiken kaikkiaan rakastan meidän kellaria - sen ulkopinta on musta, maailman kaunein mustaksi maalattu pystylaudoitus eli ns. yksikerroksinen puutalo.

P.S. Pahoittelen äärimmäisen huonoja rakeisia ja venyneitä panoramakuvia. Kuvaton postaus vaan olisi niin tylsä.

1 kommentti: