sunnuntai 17. tammikuuta 2016

TAIDETTA?

Olen miettinyt meidän olohuoneen korkeaa seinää ja ennen kaikkea sitä, pitäisikö seinälle hankkia jotain taidetta. Portaikko seinän vieressä on massiivinen ja näyttävä, joten "taide" ei saisi kilpailla tai riidellä pinnakaiteiden kanssa. Törmäsin netissä pyöriessäni mahdollisuuteen tulostaa Konto-akustiikkalevylle haluamansa kuvan. Näitä toteuttaa Espoossa ainakin Art4U ja Kontolta voi tilata suoraankin tällaisen teoksen. Yksi mahdollisuus olisi maalauttaa Konto-levylle oikea taideteos. Näitä tekee esimerkiksi Virpi Mäkinen Keltaisesta keinutuolista. Tällainen upea teos löytyy mm. Talosta koti -blogista.

Mittailin seinää ja lamppujen väliin mahtuisi maksimikokoinen Konto-levy eli 120cm x 240cm taulu. Tein Photarilla hieman testejä ja sijoitin seinälle 2 eri väristä taulua. Molemmissa on kuva-aiheena Seattlessa sijaitsevan EMP Museumin upea metallipinta. Rakennuksen on suunnitellut Frank O. Gehry.

Kuparinsävy on nyt pop, mutta meneekö se muodista piankin? Lisäksi tässä kuparisessa hieman mietityttää, miten hyvin upean metallinkiillon saa toistumaan tulostettaessa mattapinnalle. Tavallista ruskeaa teosta en nimittäin seinälle halua.

Alempi hopeanhohtoinen taulu on selvästi tylsempi ja turvallisempi vaihtoehto. Siinäkin on kiiltoa, joka todennäköisesti muuttuisi tulostuksessa harmaaksi.

Molemmissa kuvissa katosta roikkuva Yki Nummen Lokki-valaisin on jäänyt kuvankäsittelyn myötä piiloon. Lokki saattaa muutenkin mennä hetkeksi varastoon, koska tilasin Finnish Design Shopin alesta meille Norm69:n, jonka ajattelin askarrella tuohon.

Mitäs olette mieltä "taiteesta"? Hitti vai huti? Ja onko kokemuksia tuollaisen ison akustiikkalevyn kiinnittämisestä seinään?
14 kommenttia:

 1. Meneekö se muodista piankin? Onko sen tärkeää olla muodissa, jos siitä itse tykkää?
  Tila kaipaa jotain voimakasta visuaalisessa mielessä (sen akustoinnin tarpeen lisäksi), joka ei vie tehoa pinnakaiteilta. Mun mielestäni toi kupari ois upea. Joku tollanen abstrakti kestää aikaa. Olen aikoinani harrastanut paljonkin kuparia sisustuksessa, eikä se silloin tainnut olla edes "muodissa". Sittemmin asunnon vaihtuessa ne jäi pois, mut olen taas alkanut kaipaamaan kuparin tuomaa lämpöä.
  Eiköhän noilta toimijoilta vois ihan suoraan tiedustella hankkeen onnistumista etukäteen, pieleen mennessään tulee kallis kokeilu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai tärkeintä on, että itse tykkää, muodista viis :)

   Kontaktoinkin jo noita toimittajia tämän projektin tiimoilta, mutta lopulta olen päätymässä ihan toisenlaiseen ratkaisuun :)

   Poista
 2. Mä liputtaisin alemman taulun puolesta, joka on yhteneväisempi muun sisustuksen kanssa. Meille on myös suunnitteilla akustiikkataulu Virpiltä juuri tuossa maksimikoossa eikä ollut tullut mieleenkään tuo ripustamisasia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alempi noista oli myös oma suosikkini, vaikka tuo kupari olisi ollut jotain todella erilaista :)

   Poista
 3. Taulun paikka on ainakin tosi hyvä ja näyttävä! Toisiko käsin maalattu teos vähän pehmeyttä tilaan verrattuna näihin printteihin? Toisaalta nuokin on upeita, en ole tuollaista livenä nähnyt että miten hyvin se kuva toistuu, levyn pinta kun on aika röpelöinen.
  Meillä kiinnitys meni ihan hyvin, purkillinen liimaa sinne taakse, laserilla viiru seinälle, ja monta ihmistä yhtä aikaa katsomassa että työ on suorassa. Tässä näkyy vähän meininkiä http://seuraavatalo.blogspot.fi/2015/06/telineilla.html :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalattu taideteos olisi ihan mahtava, niinkuin teillä on, mutta budjetti ei taida antaa nyt myöden tuollaiseen...

   Kiinnityksen ajattelin toteuttaa ihan koukkutyylillä, vaikka tuollaiset akustiikkataulut on varmastikin helpoin liimata.

   Poista
 4. Alempi yhteneväinen mutta häviää kokonaisuuteen. Ylempi tuo itsensä hirveän hienosti esille, eikä mielestäni varasta kaiteelta huomiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla olen. Näistä kuitenkin kallistuisin alempaan, vaikka se onkin hieman "tylsä".

   Poista
 5. Ehdottomasti kuparin värinen kuva.Tuo särmää eikä "huku" sisustukseen niinkuin hopean sävyinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sen verran "arka" sisustaja, etten taitaisi kuitenkaan uskaltaa ottaa kuparista ;)

   Poista
 6. Kuparin ystävänä annan ääneni ylemmälle. Tuo kivasti väriä ja luonnetta :) mutta ymmärrän huolesi. Itsekin pohdin Dixonin Copper Shadesien hankkimista ja pelottaa ison rahallisen sijoituksen lisäksi se, että jos niihin kyllästyy... Mutta kuten ensimmäinen kommentoija sanoi, niin mikä eniten juuri sinua juuri nyt miellyttää, niin valitse se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä muutaman viikon asiaa pyöritellyt ja tullut siihen tulokseen, ettei tuo kupari ehkä ole mun juttu ja taidan taulun suhteen muutenkin päätyä ihan toisenlaiseen ratkaisuun :)

   Poista
 7. Meillä myös suunnitelmissa käyttää konton tuotteita äänen kulkua pysäyttämään, ja kontolta myös käytiin meillä paikanpäällä antamassa ehdotuksia. Vaihtoehtoja on valtavasti laserleikatusta painatettuun kuvaan. Kun ihan perustuotekin on omaan silmään kuin taideteos, runsaudenpulahan siinä meinasi iskeä!

  Ja ehdottomasti kupari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konton levyt ovat kyllä kaikisa muodoissaan upeita ja hoitavat akustoinnin paremmin kuin hyvin. Meillä ei tosiaan seinään ole akustoinnin kannalta pakko saada mitään, koska katto hoitaa homman niin hyvin :)

   Poista