torstai 26. marraskuuta 2015

8 KUUKAUDEN ETAPPI - PART 2

Kiivetäänpä sitten portaat yläkertaan miettimään, miten Villa SUNdeckin 2.kerros pelittää normiarjessa ja miksei juhlassakin. Yläkerrassa meillä sijaitsee 3 makuuhuonetta, iso kylppäri sekä vaatehuone. Suurin makuuhuoneista on pojallamme käytössä. Hankimme tuonne hiljattain AVA Roomin pikkuparven työpöydän kera. Setti toimii huoneessa erinomaisesti.


Toinen kadun suuntaan olevista huoneista toimii meillä kirjastona/työhuoneena. Näiden kahden makkarin väliseinä on muurattu harkoista ja siihen on upotettu molempiin suuntiin lattiasta kattoon olevat kaapit. 

Kolmas makkari eli ns. master bedroom on meren suuntaan ja yksi seinä on kokonaan lasiliukuovea. Tämän makkarin yhteydessä on myös tuo vaatehuone, josta menee pyykkikuilu kerrosta alempana olevaan kodinhoitohuoneeseen. Tämä systeemi on kyllä ihan huippu, kun likaiset vaatteet saa sujautettua putkea pitkin suoraan likapyykkikoriin.
Yläkerrassa on kauttaaltaan lattiamateriaalina Ellettin tammiparketti. Lattian sävyä väännettiin ja käännettiin pitkään - itse olisin halunnut perinteisemmän tammen sävyisen, mies vaaleamman. Näin jälkikäteen ajatellen olisin ehkä voinut pitää tässä asiassa paremmin pääni, mutta on tämä valittukin lattia todella kaunis. Ja mikä parasta, sinä ei näy kissojen kynnenjäljet!

Yläkerran kylppäri on valtava. Jopa meidän arkkitehti yllättyi sen koosta, kun näki huoneen livenä. Tykätään kyllä itse kovasti, että kylppärissä on tilaa, koska ollaan monesti koko perhe samaan aikaan hammaspesulla. Suihkua täällä emme käytä koskaan ja sen alle onkin sijoitettu kissojemme vessa.
Yläkerrassa on kaikki seinät muuten maalattu valkoisiksi, mutta kahdessa makkarissa on yhdet seinät tapetoitu. Kaiken kaikkiaan tapettivalintani ovat menneet nappiin: Cole&Sonin Woods, Ferm Livingin Half moon ja Annikki sekä Ilmari Tapiovaaran 2+3 ovat kaikki niin tyylikkäitä ja ihastuttavat minua edelleen aina ne nähdessäni.
Yläkerrasta löytyy toki myös pieni aulatila, jonka kattoon ulottuu samat Konto-akustiikkalevyt kuin olohuoneen katossa. Aula aukeaa mukavasti alakertaan ja hyvän akustoinnin vuoksi keskustelu kerroksesta toiseen on jopa mahdollista. Toisaalta yläkerrassa voi hyvin mennä nukkumaan, vaikka kellarissa jatkuisi juhlat yön pikkutunneille saakka. Toimivaa suunnittelua siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti