sunnuntai 22. marraskuuta 2015

8 KUUKAUDEN ETAPPI - PART 1

Ollaan viikon päästä asuttu Villa SUNdeckissa jo 8 kuukautta. Saman verran meni aikaa anturoista muuttoon. Ajattelin kirjata tänne ajatuksiani talon ja materiaalien toimivuudesta - kerros kerrokselta. Ensimmäisenä käsittelen talon keskikerrosta, jossa on ns. oleskelutilat eli oh, rt, k ja vierashuone, jonka piti alunperin olla yritykseni toimitila sekä lisäksi khh ja pieni wc. 

Tässä kerroksessa on lattiamateriaalina vierashuonetta lukuunottamatta Elämyslattia+ eli lattiavalun pintaan on liipattu muutaman millin kerros värillistä massaa. Pinnassa on lakka. Värinä meillä on teräs ja kiiltoaste on satiini. Aikoinaan valitsin lattian värisävyä sillä perusteella, missä näkyisi kissankarvat vähiten. No, en tuossa ihan täysin onnistunut, sillä karvapallot erottuvat kyllä lattiasta hyvin, mutta tuleepahan imuroitua tarpeeksi usein. Muutoin lattia on täydellinen niin värin, tuntuman, lämpöisyyden kuin ulkonäönkin perusteella.

Keittiömme on varsin avoin ja eleetön. Olen ollut supertyytyväinen Puustellin hiilenharmaisiin mäntyviiluoviin: niissä ei näy edes sormenjäljet juurikaan. Keittiössämme on myös ns. aamiaiskaappi eli ovien takaa aukeaa pöytätaso, jolla säilytämme kahvinkeittimen, leivänpaahtimen yms. irtosälän. Keittiö pysyykin tuon ansiosta huomattavasti siistimpänä. 

Ja sitten THE pinnakaiteet! Portaikon takia jouduimme kokemaan rakennusvaiheessa niin monta murhetta, ettei mitään määrää. Nyt kun lopputulosta katselen en voi muuta kuin huokaista. Kaikista pienistä virheistä huolimatta massiivinen pinnakaidehässäkkä on täydellinen. Se hallitsee olohuonettamme, ja tekee sen tyylillä.

Yksi juttu, joka lisää asuinmukavuutta huomattavasti tässä ensimmäisessä kerroksessa on kattoon asennettu akustiikkalevytys. Mehän emme alunperin halunneet taloon korkeaa tilaa, mutta rakennusoikeus loppui ns. kesken, joten olohuoneesta tuli kahden kerroksen korkuinen. Tiesimme, että akustointi pitää hoitaa erityisen hyvin, ettei olohuoneessa kaikuisi. Valintamme osui suomalaiseen Konto-turvelevyyn valkoisena. Levytys on ollut jokaisen pennin arvoinen, sillä meillä ei kaiu sitten tippaakaan.

Kaiken kaikkiaan 1.kerros toimii kokonaisuutena erittäin hyvin. Kodinhoitohuone voisi ehkä olla hieman suurempi, mutta toisaalta emme ole sitä vieläkään saaneet tehtyä ihan valmiiksi.

4 kommenttia:

 1. Kiitos, Huippu postaus. Juuri näitä kaipasin siinä vaiheessa kun tehtiin valintoja. Hyvä että raksabloggaajat jatkavat ja kirjoittavat myös mikä toimi ja oli vaivan arvoista. Upeat kuvat teidän upeasta kodista! Nuo portaat ovat todella hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos näistä postauksista on hyötyä :) Ja kiitos kehuista!

   Poista
 2. Näyttää hienolta! Miten lopulta toteutitte aamiaiskaapin?

  VastaaPoista
 3. Meille tuli tavallinen 120 cm leveä kaappi, joka aukeaa yliaukeavilla saranoilla. Kaapissa on pöytätaso, sen yläpuolella ei täyssyvä hylly ja tason alla vetolaatikot kuiva-aineille. Tasolla on kahvinkeittimet, leivänpaahdin jne. Toimii erinomaisesti ja auttaa pitämään keittiön siistinä :)

  VastaaPoista