sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Haaveissa uusi sohva

Olen jo tovin haaveillut uudesta sohvasta meidän olohuoneeseen. Nykyinen m-sohva on varsin kaunis ja hyvässä kunnossa, mutta mielestäni se on aavistuksen liian suuri meille. Sohva hankittiin aikoinaan meidän edelliseen taloon, jossa olohuone oli kooltaan isompi. Olen lisäksi hankkinut muutamia irtotuoleja (Hay Hee, Vitra RAR ja 2 vintage safari-tuolia), joita haluaisin käyttää olohuoneesssa sohvan ohella - en toki kaikkia yhtäaikaa ;) Pienempi sohva rahin kera olisi siksi niin toivottu asukas meidän kotiin. Eli siis ostakaapa joku tuo meidän nykyinen sohva pois, please! ;)
Meidän nykyinen jättiläinen eli HT-Collection m
Aluksi ihastuin Ikean Söderhamniin, en ainoastaan hinnan perusteella, vaan tykkäsin sen moduloitavuudesta. Hetken tuntui, että näin kaikkialla vain Söderhamnia! Olin kuitenkin melko yksin tämän himoni kanssa - mies torppasi Söderhamnin heti, samoin sisustussuunnittelijamentorini ja muutama ystäväni. Käänsin siis katseeni kotimaisiin sohviin...
Ikea Söderhamn, kuva: valmistaja, www.ikea.fi
Ensimmäisenä listalle tuli Hakola. Sekä Lazy että Cosy ovat kauniita, laadukkaita, Suomessa valmistettuja jne jne. Hinnallisesti Hakola on järkevä - haluamani kokonaisuus maksaisi n. 1500€. Hain Hakolan Showroomista kotiini kangasmalleja kynsittäväksi, sillä sohvavalinnassa meille on oleellisen tärkeää kissankynnenkesto. Mikään kangas ei toki ole ikuinen, mutta nykyisen HT-Collectionin sohvan kangas on ollut kyllä täydellinen. Siinä ei näy jälkeäkään kissoista, koska heitä ei yksinkertaisesti kiinnosta kynsiä kangasta. Lauritzonin Stark vaaleanharmaana olisi Hakolan vakiokankaista se fiksuin, mutta onko vaara, että se kynsitään pilalle? Kas siinä pulma.
Hakola Lazy, kuva: valmistaja, www.hakola.fi
Habitare-messuilla kävin useampaankin otteeseen Kuusilinnan osastolla. Tuuli-sohva oli malliltaan se, jota pääasiassa katselin, vaikkakin upean sinisamettinen Pilvi hurmasi minut ihan täysin! Kyselin Kuusilinnan väeltä kankaista, jotka sopisivat heidän mielestään kissatalouteen. He suosittelivat ehdottomasti Lauritzonin Touch- ja Malta-sarjan kankaita. Näissä on sellainen samettinen tuntu ja kissoja kiinnostava näkyvä kudos puuttuu. Ja mikä parasta, mieskin tykkäsi kankaasta!
Kuusilinna Tuuli, kuva: valmistaja, www.kuusilinna.fi
Jotta homma ei olisi liian helppo, silmiini osui myös Shapes Slim-sohva, joka sekin oli päällystetty ah niin ajankohtaisella sametilla. Sininen Bolshoi-kangas oli varsin houkutteleva ulkonäöllisesti ja tuntumaltaan. Katsoin Shapesin malliston kunnolla läpi ja näistä Sky-sohva oli muodoltaan todella hyvä. Yksi ehdokas siis lisää suosikkisohvalistalle.
Shapes Sky, kuva: valmistaja, www.shapes.fi
Samalle listalle voidaan lisätä vielä HT-Collectionin Nordic, Air ja Lift sekä Adean Band ohuilla käsinojilla. Olemme olleet HT-Collectionin laatuun todella tyytyväisiä, joten siinä mielessä voitaisiin hyvin pysyä samassa merkissä jatkossakin, mutta hintojen puolesta se taitaa olla näistä edellä mainituista kalleimmasta päästä.

3 kommenttia:

 1. Hei, sulla oli 2014 blogissa pohdintoja Ellet Parkerista. Otitteko sen ja oletteko olleet tyytyväisiä laatuun? Mietin juuri uutta parkettia ja Ellet tuntuu hyvältä vaihtoehdolta. Siksi kuulisin mielelläni kokemuksistasi 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tarja, kyllä vain, meille tuli Ellettin parketti ja olemme olleet todella tyytyväisiä. Nyt asuttu reilu 4 vuotta enkä huomaa lattiassa mitään naarmuja, vaikka meillä on isoja kissoja. Voin siis suositella!

   Poista
 2. Otitteko Shapesin Sky sohva? ;) Käyttökokemus kaipaa!

  VastaaPoista