maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kalajoki kutsuu

Pyörittelin tämän postauksen otsikkoa tovin, olin siihen jo naputellut "Viimeinen viikko ilman rakennuslupaa", mutten tohtinut asiaa noin isolla ja näkyvästi julistaa - sattuu pian leukaan, eikä lupaa tulekaan :P Varmaahan tuo ei siis vielä ole ollenkaan. Viime viikolla pääsuunnittelija kyseli luvan tilannetta ja se oli kuulemma kierrossa, mutta liiteasiakirjapaketti puuttui. Tilasin tuon mystisen liiteasiakirjapaketin maanantaina 9.kesäkuuta käydessäni kunnan palvelupisteessä, mutta toimitusaika sille on ainakin 2 viikkoa. Tänään tulee tuo 2 viikkoa täyteen. Voin vannoa, että jos luvansaanti jää kiinni liiteasiakirjapaketin puutteesta, on täällä yksi todella, todella vihainen rakennuttaja.

Näissä vähintäänkin ristiriitaisissa tunnelmissa startataan uuteen viikkoon, jonka kohokohtana lienee Kalajoen loma-asuntomessut. Messuportit aukeaa yleisölle tänään ja paikan päällä voi vierailla aina 6.heinäkuuta saakka. Itseäni kiinnostaa ainakin seuraavat TM Rakennusmaailman kuvista ja teksteistä bongatut yksityiskohdat:

- Kohde 2 Villa Atrium ja tasosta nouseva liesituuletin
- Kohde 4 Merihelmi ja Savon tasoon asennetteva pistorasia sekä KNX-valaistuksen ohjaus
- Kohde 6 Särkänherra ja Weber Floor Casa -lattiat, Eclisse Pocket Door -väliovet, kylppärin Designbetonit ja Unidrain-kaivo, Timberwisen lattia, ulkoporeamme
- Kohde 9 Kotitalo Tähkä ja vessa portaikon alla
- Kohde 11 Merellä - Profin House ja Profinin ikkunat sekä liukuovet
- Kohde 19 Aurinkokaari 1 ja laajalti käytetty betonia muistuttava pinnoite, dekotuote.
- Kohde 20 Villa Valli ja ulkona oleva tulisija sekä poreamme

Ennakkoon uskoisin kohteen 9 Särkänherra olevan eniten omaan mieleeni, mutta senhän näkee sitten viikonloppuna.
Kohde 9 Särkänherra, kuva lainattu asuntomessut.fi
Vanhoista loma-asuntomessuista mieleen on jäänyt erityisesti Mäntyharju vuonna 2011. Tuolla yleisön suosikkikisan kakkoseksi nousi meidän arkkitehti Jani Lahden suunnittelema Plushuvila ja itselleni tarttui matkaan Janin käyntikortti, jonka löysin lompakostani viime vuoden lopulla. Villa Sundeckissa tulee näkymään hienosti janilahtimainen kädenjälki, jota tuossa Plushuvilassakin on. Tällä kertaa materiaalina vain on betoni puun sijasta.

Edit. Hesarin kannesta bongattu ale-vinkki: String Pocket -hylly Vepsäläisessä vain 99€ (norm. 148€). Kyseessä on se pieni malli eli 60x50 cm, mutta mietin, voisiko tuon silti käydä nappaamassa jemmaan Villa Sundeckin seiniä ajatellen ;)

4 kommenttia:

 1. Meilläkin jo liput taskussa polttelee Kalajoen messuille, ensi viikonloppuna täytyy käydä katsastamassa :) Kiitokset "vinkkilistasta", muutama sama juttu meitäkin kiinnostaa nähdä livenä.. Mukavia messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kanssa aikomus suunnata messuille tulevana viikonloppuna. Mukavia messuja teillekin!

   Poista
 2. Kiitos String Pocket -vinkistä, täytynee hakea kun meillä olisi yksi hyllyn menevä aukko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Kävin itse eilen noita katsomassa ja hylly oli sittenkin inasen liian pieni mun makuun, kovin söpö kyllä. Pitänee ruveta säästämään siihen isompaan malliin siis :D

   Poista