lauantai 26. huhtikuuta 2014

Oma muistilista vol. 1

Talon suunnittelu on saanut aikaan pienen ja sievän sekasotkun pääni sisällä. Loikin sisustuksesta maalämpöön ja sieltä sujuvasti viilennykseen ja takaisin keittiönhanaan. Välissä ajatukset piipahtavat portaan kaiteissa sekä ikkunoiden U-arvoissa. Asioita on miljoona! Siksi ajattelin tehdä tänne blogiin itselleni muistilistoja asioista, jotka ovat ns. tapetilla ja mietinnässä.

- Akustiikkakattolevy korkeaan tilaan ja yläaulaan Knauf Heradesign
- olohuone/keittiö-tilan lattia mikrosementtiä/designbetonia/Pandomoa vai kenties sittenkin isoa laattaa? Lähinnä mietin noiden "betonilattiavaihtoehtojen" eroja, hyviä ja huonoja puolia.
- väliovet osittain liukuovina (Liune tai Eclisse) vai kaikki normaaliin tapaan aukeavina ovina
- kellarin syvennyksen lämmitys infrapunalämmittimillä ja/tai sähkölattialämmityksellä
- maalämpöpumppujen vertailua: Nibe vs. Bosch
- keittiökaapistojen ovet: ns. mikrolaminaatti onkin samaa tavaraa kuin melamiini, joka ei kuulosta ollenkaan hyvältä omaan korvaan. Lisäksi värisävy mietityttää: mustaa vai tummanharmaata
- portaan ja yläaulan kaiteet: mistä tekijä metallisille pinnakaiteille?

Ensi viikolla saamme toivottavasti uudet tarjoukset betonielementeistä ja talon pystytyksestä. Toimittaja näille pitäisi valita mahdollisimman pian, jotta rakennesuunnittelu saadaan kunnolla alkuun. Lisäksi luvassa keittiösuunnittelua ja sähkö/KNX-suunnittelun kilpailutusta.

2 kommenttia:

  1. Moikka, saako tiedustella ketä betonielementtitoimittajia olette kilpailuttaneet? Itse olemme kilpailuttamassa ainakin Potiuksen ja LujaTalon, mutta olisi mukava tietää jos muitakin varteenotettavia vaihtoehtoja olisi :) -Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme pyytäneet tarjouksen Betoniluomalta, LivingstoneKodeilta, Lujalta, Potiukselta ja Va-Be Taloilta. Näistä yksi ei koskaan jättänyt tarjousta tosin.

      Poista