sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Too much information?

Käytiin eilen tekemässä melkoinen täsmäisku Rakenna & Remontoi -messuille. Edellisessä postauksessa mainitsemani firmat olivat juurikin ne, kenen osastoilla ehdittiin käymään. Lapsi viihtyi onneksi Muksulassa sen verran hyvin, että saatiin miehen kanssa rauhassa kiertää nuo osastot.

Eniten "päänvaivaa" aiheuttivat Älysähkön, DJS Automationin ja Tom Allenin luona vierailut. Nyt nimittäin mielessä pyörii ainakin miljoona asiaa liittyen KNX:ään, IV-koneisiin, maalampöpumppuihin, talon jäähdytykseen, sähkökalusteisiin jajajaja. Tällä hetkellä ei oikein voi asioiden suhteen tehdä muuta kuin odottaa arkkitehdilta seuraavia piirrustuksia - jos vaikka niiden pohjalta päästäisiin pyytämään tarjouksia noista edellä mainituista asioista.

Käytiiin tutustumassa myös Domuksen osastolla, jossa oli esillä Schüco-liukuovi. Nuo alumiiniset systeemit vakuuttivat meidät massiivisuudellaan ja ulkonäkö oli muutenkin kaikin puolin mieleinen.

5 kommenttia:

 1. Älyratkaisuista on kirjoitettu muuten todella kattavasti TM:n erikoisnumerossa 18E /2013. Kannattaa tutustua :) (ainakin kirjastoista saa, jos ei muualta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelinkin tuosta lehdestä marraskuussa eli lukaistu on :) Siitä sain tosiaan ensimmäisen tietopläjyksen KNX:stä, mutta tällä hetkellä jo noiden sähkökalusteiden tarjonta tuntuu liialliselta :P

   Poista
 2. No niinhän sitä on. Kerrostaloonkin on nykyään älyä saatavilla… Kilpailutus varmaan ratkaisee asian. Avoimella koodilla toimivan systeemin saatavuus on mielestäni luotettavampi, koska sitten se ei ole niin kiinni toimittajasta, ei haittaa vaikka menisikin konkurssiin ;)

  VastaaPoista
 3. Jännä miten toiselle saattaa tekijä tuntua hyvinkin vakuuttavalta asialta ja toista taas samainen asia epäilyttää. Meilläkin nimittäin on ollut alusta asti tarkoitus laittaa parikin liukuove taloon ja alkuun olin into piukeana Schücon ovista. Muutamilla messuilla taas kun niitä on koekäyttänyt niin ovat olleet hyvin raskaan tuntuisia käyttää. Ensimmäiseksi tulee mieleen että miten lapset saa ovet auki jos eivät jaksa niitä operoida... Meillä aikanaan ainakin tulee melko tarkasti tutkittua kaikki liukuovia tarjoavat vaihtoehdot eli Schücon lisäksi Profin ja Skaala nyt ainakin.

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta projektilta, jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se Schücon ovi tosiaan melko raskas, mutta positiivisella tavalla :) Toki tsekataan muutkin vaihtoehdot, koska Schücolla on varmaan hintakin kovin. Skaala on kyllä meillä ehdottomasti poissa vaihtoehdoista, koska jouduttiin heidän kanssaan vääntämään sen verran paljon tämän nykyisen talon ikkunoista ja ovista, että ko. yritys ei siksi enää tule kyseeseen.

   Kiva, että saatiin sinusta seuraaja!

   Poista