torstai 5. joulukuuta 2013

Suunnittelun lähtölaukaus

Arkkitehtisuunnittelu on nyt sitten virallisesti startattu! Istuttiin toissapäivänä PlusArkkitehtien luona muutama tunti ja käytiin läpi meidän toiveita talon suhteen. Mukana palaverissa oli tietysti Lahden Jani, joka toimii talon pääsuunnittelijana sekä Juha Häikiö eli Janin yhtiökumppani, joka tulee olemaan projektissa mukana tarvittaessa.

Raamit suunnittelulle asettaa kaava, jossa sanotaan seuraavaa: rakennusoikeutta meidän tontilla on 160m2, jonka lisäksi saa tehdä 7m2 ulkovaraston. Sallittu kerrosluku on (1/2) III, joten jyrkälle rinnetontille talo tulee luontevasti kolmeen kerrokseen. Alunperin olisimme halunneet tehdä tästä talosta nro 2 1-tasoisen, mutta koska löytämämme tontti ei aivan tähän ratkaisuun taivu, niin tyydymme kiipeämään jatkossakin portaita. Tuleehan siinä samalla päivän urheilut :)

Toiminnot talossa tulee sijoittumaan karkeasti jaoteltuna seuraavasti: katutason kerroksessa on yhteiset oleskelutilat ja keittiö, yläkerrassa makuuhuoneet ja kellarissa sauna- sekä varastotilat. Kadun puolelle tulee lisäksi autokatos ja merelle päin terasseja eri tarkoituksiin.

Suunnittelussa edetään nyt niin, että saamme ennen joulua ensimmäiset luonnokset, joita meillä on aikaa pohtia uudenvuoden yli. Vaikkakin meillä on vahvat visiot siitä, millainen talosta pitäisi tulla, on todella jännä nähdä, miten ammattilainen asian kokee. Mansardikattoa sieltä tuskin on tulossa, koska naapurin 1:7 pulpettikatto määrittelee meidänkin talon kattomallin hyvin pitkälti.

2 kommenttia:

  1. Siitä se (taas) lähtee :) Onnea projektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä sitä onneakin varmasti kaivataan, vaikka näin toisella kertaa mennään himpun enemmän tiedolla ja taidoilla kuin tuurilla :D

      Poista