perjantai 18. heinäkuuta 2014

Vinkkejä ulkoporealtaan valintaan

Lupasin kirjoitella tarkemmin meidän ulkoporealtaan valinnasta, joten tässäpä hieman asiaa. Meillä oli suht ex tempore -hankintana ostettu ulkoporeallas vanhassa kodissamme, joten ehdottomasti halusimme tuollaisen myös Villa Sundeckiin. Kriteerit, joilla lähdimme ammetta tällä kertaa valitsemaan olivat seuraavat:

- vähintään 1 makuupaikka
- mitoitus 5-6 kylpijälle
- hyvät hierontaominaisuudet

Kyselimme tarjouksia 3 eri paikasta, mutta päädyimme lopulta Poreisiin,fi:hin, koska ensimmäinenkin altaamme oli ostettu heiltä ja olimme jo tuolloin todella tyytyväisiä saamaamme palveluun. Saimme ehdotuksen sekä Jacuzzin että Welliksen altaista, joista lähdimme vertailemaan keskenään J-275:sta ja Robinsonia. Näistä molemmista löytyy 1 makuupaikka sekä 5 istumapaikkaa ja altaiden ulkomitatkin ovat melko lailla samat. Jacuzzin J-275 oli sisämitoitukseltaan huomattavasti tilavampi, mikä houkutteli itseäni. Welliksen Robinsonissa taas oli muotoillummat istuimet ja mm. makuupaikassa on pohkeille tehdyt kourut, joten hieronta on todella tehokasta, mikä taas houkutti miestäni kovasti. Molemmista altaista löytyy led-valaistus ja vesiputous, joten sillä perusteella ei eroa syntynyt.

Laadullisesti tiesimme, että molemmat harkitsemamme merkit ovat varmasti hyviä. Eristekannet ovat Suomen talveen riittävän paksuja ja altaiden koneistot kestäviä. Jos pelkästään hintaa tuijottamalla lähtisi allasta hankkimaan, olisi varmasti edullisempiakin vaihtoehtoja tarjolla, mutta näiden laatu ei välttämättä olekaan yhtä hyvää.

Päädyimme valitsemaan Welliksen Robinsonin, koska siinä oli enemmän hierontasuuttimia sekä tehokkaammat hieronnat yhden lisäpumpun ansiosta. Tilasimme altaan haluamallamme värityksellä, jotta se sopii talon sekä terassin väritykseen mahdollisimman hyvin.

Altaan hankintaa suunnitteleville suosittelen käyntiä allasnäyttelytiloissa, koska tässä meidänkin tapauksessa altaiden mitat olivat ns. paperilla samat, mutta livenä vasta näimme sisätilojen kokoeron kunnolla ja pääsimme tutustumaan eri värivaihtoehtoihin. Moni allasmyyjä järjestää haluttaessa myös koekylpemismahdollisuuden näyttelytiloissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti