keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Poreisiin

Todella ajankohtainen postaus tähän väliin, kun edes aloituskokousta ei ole nuijittu päätökseen :D Meillä oli jo edellisessä kodissamme ulkoporeallas, joka hankittiin täysin heräteostona rakentamisen viime metreillä. Sisäporeamme oli se, minkä ehdottomasti halusimme projektin alusta lähtien. 6 vuoden asumisen aikana näistä jälkimmäistä käytettiin n. 5 kertaa - lähinnä tuo sisäporeamme toimi stereoina, koska siinä oli erinomainen mp3-soitin. Ulkoporeallas oli se, joka hurmasi meidät ja erityisesti talon miesväen täysin. Siksi olikin selvää, että haluamme myös Villa Sundeckiin altaan nimenomaan ulkotiloihin.

Vanhan altaan toimitti meille Poreisiin.fi, josta saimme jo tuolloin v. 2007 erinomaisen hyvää palvelua. Laitoin heille kyselyä Kalajoen messualtaista innostuneena sunnuntai-iltana ja tiistai-iltana tehtiin kaupat. Nopeaa! Nyt varmaan lukijoilla herää kysymys, että miksi se allas piti jo nyt ostaa. Suurin ja oikeastaan ainoa syy tähän on se, että koska allas tulee tontilla alarinteen puolelle ns. talon taakse, se pitää nostaa paikoilleen jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Toki altaan pystyisi varmasti kantamaan miesvoimin myöhemminkin, mutta haluamme hyödyntää paikalla joka tapauksessa olevaa nosturia nostamiseen.

Edellisen altaan paikan pohjustimme soralla ja paksuilla EPS-levyillä, jotka kestävät autonkin painon. Eristeitä ei varmaan olisi tosin tarvittu, mutta niitä sattui olemaan muutama jäämässä yli, joten jemmasimme ne mieluummin altaan alle. Tuossa vaiheessa talo oli jo valmis ja aloittelimme terassin rakentamista. Allas upotettiin osittain takapihan terassilaudoitukseen ja yhteen reunaan jätettiin pääsy huoltoluukulle.

Tällä kertaa altaalle valetaan anturan yhteydessä oma betonilaatta. Allas upotetaan yhtä lailla terassiin. Uudessa altaassa on sen verran paljon tekniikkaa, että mahdollisessa huoltotilanteessa pitää olla pääsy altaan kolmelle sivulle. Tämä ei tosin ole mikään ongelma, kun asia on jo nyt suunnitteluvaiheessa tiedossa. Edellistä allasta emme joutuneet huoltamaan koskaan, toivottavasti ei tätä uuttakaan.
Meille tuleva Wellis Robinson. Kuva lainattu wellis.eu


Kirjoittelen altaan valintaan vaikuttaneista tekijöistä toiste lisää. Nyt pitää juosta, koska luvassa klo 10 aloituskokous kunnantalolla, joten toivottavasti edistystä alkaisi pian tapahtua myös tontilla.

P.S. Jos joku asioi Poreisiin.fi:ssä, niin sanokaa Kimmolle terveisiä Villa Sundeckista ;)

6 kommenttia:

 1. Ihana poreallas. Meilläkin on unelmoitu semmoisesta. Ehkä parin vuoden päästä, koska siinä yhteydessä olisi myös hyvä tehdä jälkiasennuksena portaan parveketeraasille, jonne allas tulisi. Portaita pitkin pääsisi siis ammeeseen suoraan saunastakin.

  Kuulisin mielelläni lisää valintakriteereistänne mahdollista omaa hankintaa ajatellen!

  Ps. Onnittelut vielä rakennusluvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Altaan voi tosiaan hyvin hankkia jälkikäteenkin, jos vaan sopiva paikka löytyy. Tällainen aina lämmin ulkoporeallas on kyllä sellaista arjen luksusta, ettei ole tosikaan. Vesihän näihin pitää vaihtaa vain n. 3 kertaa vuodessa eli senkin puolesta on tosi helppo. Kirjoittelen oman postauksensa vielä noista valintakriteereistä eli kannattaa seurailla blogia :)

   Ja kiitos, rakennuslupa lämmittää mieltä vielä pitkään! ;)

   Poista
 2. Me myös tällaista pohditaan, mutta emme osaa valita sopivaa paikkaa. Ihana näissä on kyllä olla porekylvyssä.

  VastaaPoista
 3. Meillä tulee myös terassille samanmoinen, tosin eri valmistajan. Samainen allas tuotiin edellisestä talostamme, oli niin ihana lastenkin kanssa ettei haluttu luopua talon myynnin mukana. Tärkeää että allas on huomioitu rakentamisen alusta lähtien! Meilläkin tehtiin terassin alle altaan kohdille kunnon tuet ja katsottiin että saadaan allas katoksen alle. Mielestäni ette ole yhtään liian aikaisin liikenteessä. Loistavaa suunnittelua sanon minä :) Aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
 4. Hei olen hankkimassa edellisen robinsons Deluxe poreallasta,mitkä ovat teidän käyttökokemukset olleet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme olleet ammeeseen tyytyväisiä, käyttökokemusta on jo 1,5 vuotta suunnilleen. Jouduimme jossain vaiheessa vaihtamaan altaan alle kestopuiden tilalle SPU-levyt, koska nuo kestopuut eivät olleet tasaisesti. Tästä meidän mokasta johtuen allas hieman vääntyi, mutta Propatio hoiti homman todella hienosti ja korjasi hajonneen osan. He sanoivat myös, että koska kyseessä on laadukas allas, niin se oikenee takaisin eikä mitään suurempia ongelmia ilmennyt. Kannattaa siis hoitaa tuo altaan alusta heti kuntoon ja tasaiseksi.

   Hieronnat ovat tosi hyvät ja istuinpaikoissa saa mukavasti erilaisia selkähierontoja. Makuupaikka on itselleni ehkä hieman liian syvä, mutta miehelleni passeli. Hänen mittojen mukaan altaan hankimmekin eli siinä mielessä asia ei haittaa. Altaassa on riittävästi tilaa lapsellemme hieman molskiakin.

   Toivottavasti tästä on apua päätöksenteossa! :)

   Poista