torstai 17. heinäkuuta 2014

Kelloja, kelloja, kelloja - Raportti Jyväskylän Asuntomessuilta

Jyväskylän asuntomessut on nyt meidän osalta katsastettu. Hienoja taloja oli useita, toki joukossa jotain todella tavallisiakin. Saimme vahvistusta omiin ajatuksiimme ja ideoihimme, mutta toisaalta myös uutta mietittävää Villa Sundeckin kannalta. Uskoisin, että rakentajille tai vasta suunnitteluvaiheessa oleville asuntomessut ovat kyllä käymisen arvoinen tapahtuma.

Jossain vaiheessa messureitin varrella tajusin, että lähes jokaisessa talossa on seinällä kello, joka kiinnittää selvästi huomion - iso kello, vähän pienempi kello, maalattu kello, sisustuskello tai muuten vaan kello. Kannattaa katsoa, niitä on oikeasti siellä paljon :) Yksikään kelloista ei tosin tullut ikuistettua meidän kuviin ;)

Mitä messuilta sitten jäi käteen muuta kuin paljon kelloja? Ennakko-odotuksista hieman poiketen meidän suosikkitaloiksi nousivat Villa Lumous ja Noppakoti B. 2 hyvin eri tyylistä ja erilaiseen elämäntilanteeseen tehtyä taloa, mutta molemmat omalla tavallaan onnistuneita. Talo Luck oli toki hieno, mutta ehkä odotukset sen suhteen olivat jo niin korkealla, että käynnistä jäi pieni pettymys. Osaltaan tuohon vaikutti atrium-piha, jonka olisi voinut hyödyntää paljon paremmin, kuten esim. Villa Lumouksessa oli tehty. Sisältä Talo Luck oli yksinkertaisen hieno ja värikäs julisteseinä livenä vähintään yhtä hauska kuin kuvissa.
Talo Luck ja Swisted-julisteseinä

Saunaan saatiin ideaa tummasta Helo Deco Taika -kosteantilan sisustusvanerista, jota oli esillä ainakin kahdessa kohteessa.
Noppakoti B ja Helo Deco Taika -sisustusvaneri
Talo a ja Helo Deco Taika -sisustusvaneri

Melko yllättävä ihastuminen tapahtui kierroksen viimeisessä omakotitalossa eli Villa Muuramessa. Siellä esiteltiin kätevää kaappiin menevää kotikuntosalia, Personalitygymiä, joka kuulemma oli avattuna versiona Talo a:ssa. Pakkohan sitä oli palata muutama talo takaisinpäin ja käydä tsekkaamassa tuo. Nyt meillä onkin kuumeinen pohdinta meneillään, ostaako härveli myös Villa Sundeckiin tai siis tulisiko sitä käytettyä.


Muut messuilta ottamamme kuvat ovat lähinnä zoomauksia piilosaranoista, sähkölukoista, epäsuorista valaistuksista ja Flexitin IV-koneen ohjaimista eli ei siis mitään kauhean mielenkiintoista tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti