tiistai 4. elokuuta 2015

Rakennustyömaasta puutarhaksi vol. 1

Ollaan pikkuhiljaa aloiteltu pihan siistimistä ja puutarhan tekoa. Mies naputteli viime viikolla Lakan loimulaatat johtamaan 1.kerroksen terassilta autokatoksen ympäri etupihalle. Tänään haettiin mustaa saumaushiekkaa, jolla viimeistellään laatoitus. Meidän alueella on paljon louhinnasta jäänyttä upeaa mustaa kiveä, jolla ollaan siistitty autokatoksen reuna. Meinataan tuolla samalla kivellä tukea takapihan suuntaan johtava laatoitus toisesta reunasta.
Miehen huhkiessa laatoitusta, minä aloitin takapihan kitkemisen nurmikkoa varten. Ilmeisesti tilaamamme multa sisälsi aivan hulluna rikkaruohojen siemeniä ja juurakkoa, sillä kesäloman aikana takapihan oli vallannut noin 40 cm korkea viidakko :( Tänään kyllä hiki virtasi, mutta onneksi syntyi myös tulosta. Ei tarvitse lähteä punttisalille ;)

Illalla ajettiin vielä Plantageniin ja haettiin muutama yrtti istutuslaatikoihin ja kääpiövuorimänty takarajalle. Laitetaan vielä noiden vuorimäntyjen päälle sellainen musta aita, jotta rinteestä tulee turvallisempi. Yrteistä mukaan lähti basilikaa, oregano, korianteri ja ruohosipuli. Aion laittaa laatikoihin lisäksi ainakin mansikkaa ja luultavasti salaattia.
P.S. Asuntomessulippuarvonta ratkesi ja meidän talonhan on toteuttanut kukas muu kuin Potius :)

2 kommenttia:

  1. Ihana kun teillä on piha ja puutarha jo noin hyvällä mallilla! Upeat nuo mustat kivet mitä teille oli jäänyt louhinnasta. Vautsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kyllä käynyt ihan huikea tuuri, kun tuota mustaa kiveä on alueella niin paljon. Saadaan siistittyä sillä monta kohtaa pihassa :)

      Poista