keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Liikkumiskielto

Talon 1.kerros on loppuviikon pois käytöstä, sillä Lattiamies aloitti tänään aamulla betonilattian pinnoitustyöt. Meille tulee Elämyslattia+, jonka värisävyksi valittiin Teräs ja kiiltoasteeksi satiini. Teräs on värinä hieman perusbetonia tummempi ja satiini antaa lattiaan pientä kiiltoa. Sain postitse kunnon värimallikansion, josta kirjoitinkin jo edellisessä postauksessa.

Pinnoitustyötä varten kaikki seinäpinnat piti suojata metrin korkeuteen saakka, mikä näkyykin alla olevassa kuvassa seinää kiertävinä muoveina. Ostettiin suojaustyötä varten ohutta muovia, jonka toisessa reunassa oli valmiina teippi. Tämän avulla suojaaminen oli varsin helppo juttu, koska ohut muovi ikäänkuin tarttui jo itsestään seiniin kiinni. Lattianrajaan piti vetää lisäksi teippi, jota saisimme mahdollisimman siistit rajat seinän ja lattiapinnan väliin. Tavoitteena on siis välttyä jalkalistoilta eli tarvittaessa nurkat siistitään vain jollain massalla.
P.S. Käykääs äänestämässä Villa Sundeck voittoon Rakentaja.fi:n Suuressa taloäänestyksessä.

lauantai 21. helmikuuta 2015

Almost 10 shades of grey

Ensi viikolla 1.kerroksen betonilattia saa pintaansa Elämyslattia+-pinnoitteen. Sain postissa värimallikansion ja valinta ei ollutkaan ihan selvä. Vaihtoehtoisia harmaan sävyjä olikin lähes 10 kappaletta. Finaalikierrokselle pääsivät sävyt Teräs ja Graniitti, varsinainen Betoni tippui liian vaaleana pois. Vaihtoehdoista Teräs on vaaleampi, Graniitti tummempi. Otin tähän rinnalle mallin portaikon pintaan tulevasta sisalmatosta ja molemmat värivaihtoehdot sopivat kyllä todella hyvin tuon maton kanssa.
Koska olemme ns. eläintalous, yksi oleellinen tekijä värisävyä valittaessa on se, että missä kissankarvat näkyisivat mahdollisimman vähän. Teinkin testejä kunnon karvapalloilla ja "onneksi" molempiin vaihtoehtoihin karvat sulautuvat melko hyvin. Alla olevassa kuvassa näkyy myös meidän parketti.

perjantai 20. helmikuuta 2015

Muutto mielessä

Kyllä vain, tähän sitä ollaan tultu, että on "pakko" alkaa miettiä tulevaa muuttoa. Mitä pitää ehdottomasti olla valmiina, jotta talo menee muuttotarkastuksesta läpi ja mitä voi jättää vielä myöhempään aikaan? Tällä viikolla laitoin tilaukseen Stalan postilaatikon ja mies kävi poimimassa Bauhausista 2 mustaa numeroa talon seinään kiinnitettäväksi. Roskis pitää vielä jostain hakea.

Meiltä puuttuu vielä kokonaan yksi kerrosten välinen portaikko ja kaiteet eli ne nyt ainakin pitää saada kuntoon ennen muuttoa. Samoin terassien lasikaiteet pitää laittaa paikoilleen tai vaihtoehtoisesti irrottaa kahvat liukuovista. Kodinhoitohuoneen ulko-ovessa ei kahvaa olekaan, koska siitä ulos mennessä tippuisi ikävästi "rotkoon", joka täytetään vasta, kun naapuritontille aletaan rakentaa.

Lisäksi sähkö- sekä vesi- ja viemärilaitteista pitää olla tarkastukset ja pöytäkirjat esitettäväksi. Arvon edelleen talon valaisimien kanssa, mutta toivottavasti ensi viikolla saan päätöksen niistä tehtyä.

Takka on nyt pinnoitusta vaille valmis eli kuulemma saataisiin jo paistella makkaroita siinä. Lämpömaan asentaja teki hommat valmiiksi tällä viikolla ja nyt odotellaan, että saadaan ensin lattian betonipinnoitus kuntoon ja sitten hierretään rappaus takkaan.
Tällä viikolla meillä tehtiin taloon tiiveysmittaus ja samalla lämpökamerakuvaus. Tiiveyden osalta talo heilahti erinomaiseen luokkaan, koska ilmanvuotoluku oli 0,9, mikä on 3-kerroksiselle talolle todella hyvä arvo. Muutamia korjattavia kohtiakin toki löytyi, mutta ne fiksautuu tyyliin lisäämällä uretaania ikkunankarmien ympärille ja esim. radon-putken ympärys oli jäänyt eristämättä, mikä nyt on jo kunnossa.


tiistai 17. helmikuuta 2015

Valmiita pintoja näkyvissä

Ehdin tänään piipahtaa raksalla kauniissa auringonpaisteessa ja sain napattua pari pikaista kännykuvaakin tänne blogiin. Edistystä tapahtuu nyt päivittäin ja talo alkaa valmistua muuttokuntoon pikku hiljaa. En ehdi nyt tämän enempää kirjoitella, mutta tässä nämä pari kuvaa.
Keittiö hahmottuu
Makuuhuoneen seinässä tapettia
Makuuhuoneiden lattiat ovat saaneet parketin.
Pojan huone listoja ja ovea vaille valmis.

tiistai 10. helmikuuta 2015

What's happening?

Paljon, toivottavasti. Puustellin kalustetoimitus saapui viime viikolla, samoin Parketti Romanoffilta lattiamateriaalit. Itse ollaan hetkellisesti poissa raksan tiimellyksestä hikoilemassa Thaimaassa, joten jännityksellä odotamme näkevämme edistyksen viikon lopussa.

Vein toissa viikolla tapettirullat odottelemaan tapetoitavien seinien viereen eli ehkä kotiin palatessa seinälle on päässyt joko Woods, Half moon tai 2+3. We'll see!

Saunan seiniä varten toimme Laatupaneelin mustat paneelit sekä Suomen Tervalepän lankkulaudemateriaalit valmiiksi, joten ehkä timpurit ovat päässeet jo tämänkin tilan kimppuun.

Olohuoneen ja yläaulan kattoa varten on Konton upeat akustiikkalevytkin pinossa odottelemassa kiinnitystä.

Elämme mielenkiintoisia aikoja siis!

maanantai 2. helmikuuta 2015

Talon pohjakuvat

Edelliseen postaukseen tuli mielenkiintoinen kommentti, jossa kyseltiin talomme pohjakuvia. Totta, niitä ei ole tainnut koskaan näkyä täällä blogissa aikaisemmin. Tässä nämä siis nyt olisi :)

Kellarikerroksessa sijaitsee saunaosasto sekä varastotiloja. Pohjakuvasta näkee talon alle tehdyn syvennyksen, jota itse kutsumme viherhuoneeksi, vaikkei siellä koskaan mitään vihreää varmasti tulekaan olemaan. Tämä syvennys syntyi, kun rakennusoikeus loppui ns. kesken.
Talon ensimmäisessä kerroksessa on yleiset oleskelutilat, keittiö, 1 makuuhuone sekä kodinhoitohuone. Näistä jälkimmäinen ei ole suuren suuri, mutta edelliseen taloon verrattuna silti askel parempaan. Tämän kerroksen makuuhuoneeseen on oma sisäänkäyntinsä, mikä lisää huoneen käyttömahdollisuuksia.
Toisessa kerroksessa on ns. yksityiset tilat eli makuuhuoneet. Meidän perheelle niistä riittää 2 eli päämakuuhuone meren puolella ja pojallemme toinen kadun puolen huoneista. 1 makuuhuone jää työ/vierashuoneeksi. Toiseen kerrokseen tuli myöskin rakennusoikeuden loputtua aukko eli olohuone jatkuu korkeana tilana ylös asti. Tämän olisimme alunperin halunneet välttää, mutta koska talo oli pakko tehdä tontista johtuen kolmeen tasoon, oli korkea olohuonetila ns. kompromissi.
Selvyyden vuoksi pitää sanoa, että vaikka kirjoitan jopa kahdesti rakennusoikeuden loppumisesta kesken, on Villa Sundeck varsin reilunkokoinen ja ainakin meidän sakille vähintäänkin riittävä. Rakennusoikeutta oli siis 160m2, jotka on käytännössä talon kahdessa ylemmässä kerroksessa.

Edit. Lisätietoa talosta löytyy myös täältä.