tiistai 20. tammikuuta 2015

3 tapettia

Meille tulee 3 makuuhuoneeseen 1 tapetoitu seinä. Kaikki valitsemani tapetit ovat, yllätys yllätys, mustavalkoisia. Aikaisemmissa kodeissa olen laittanut seiniinkin tapetin muodossa hieman väriä, mutta tällä kertaa mennään turvallisesti kahdella värillä, jotka antavat muulle sisustukselle tilaa.

1.kerroksen makuuhuone saa yhdelle seinälle upean klassikon, Cole & Sonin Woodsin. Tämä 50-luvulla suunniteltu tapetti on viime vuosina ollut erittäin tuttu näky blogeissa ja sisustuslehdissä, mutta uskon ja luotan, että se kestää edelleen aikaa sekä katsetta.
Pojan makuuhuoneeseen 2.kerroksessa valitsin Ferm Livingin Half Moonin. Tätä tapettia olisi saanut myös mintunsävyisenä, mutta pelasin varman päälle ja otin musta-valkoisen.
2.kerroksen pieneen työhuoneeseen tulee Pihlgren&Ritolan valmistama Annikki ja Ilmari Tapiovaaran suunnittelema 2+3. Tämä tapetti oli meillä ensimmäisessä yhteisessä kerrostaloasunnossa violetin sävyisenä ja tykkäsimme siitä kovasti. Siksi onkin hauska, että sama kuosi tulee nyt myös tänne meidän toiseen yhteiseen omakotitaloon.

lauantai 17. tammikuuta 2015

Miltä meillä näyttää nyt? Vol. 2

Blogissa ei ole hetkeen näkynyt kuvia talosta sisältä. Talven pimeys vaikeuttaa kuvien ottamista ja toisaalta raksalla vallitseva kaaos ei houkuttele kuvaamaan. Tasoitetyöt ovat nyt edenneet siihen vaiheeseen, että kohta alkaa pensselit heilua eli seiniä aletaan maalata lopulliseen väriin. Valitsimme seinien väriksi saman valkoisen kuin meidän edellisessä kodissa. Tämä sävy on kerran todettu hyväksi, joten miksi vaihtaa. Värikoodi on NCS S 0500-n, melko valkoinen, mutta kuitenkin hitusen harmaaseen taittava väri.

Tässä nyt kuitenkin muutama huuruinen kännykkäotos tältä päivältä.
Pojan tuleva huone, syvennykseen tulee kaapisto.
Näkymä ruokailutilasta kohti pääovea.
Laatoitukset etenevät myös kovaa vauhtia. 2.kerroksen kylpyhuone alkaa olla seinien osalta valmis eli pääsen tekemään lattian vesieristykset heti alkuviikosta. Kellarin saunaosaston seinät saavat myös vauhdilla laattaa pintaan. Suuren 60x60 cm laatan asentaminen on sinänsä nopeaa, mutta laattojen leikkaaminen hidasta.

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Löylyt Villa Sundeckissa tarjoaa...

Harvian Aina valmis Forte. Meillä oli tämä kyseinen kiuasmalli käytössä jo edellisessä kodissamme ja oltiin siihen varsin tyytyväisiä. Saunottua tuli paljon enemmän, kun tiesi, että sauna on aina lämmin eikä joudu odottelemaan puolta tuntia ennen löylyihin menoa. Kyselin kiukaasta tarjouksia useammastakin paikasta, mutta edullisimmin sen sai ihan omasta lähirautakaupasta. Sinne siis tilaus sisällä :)

Otettiin tällä kertaa kiukaan väriksi musta, vaikkakin lauteet tulevat olemaan tervaleppää. Saunan seinät ovat kuitenkin erittäin tummat, joten siksi tämä väri sopinee hyvin.
Edelleenkään en ole päässyt raksaamaan pitkittyneen flunssan vuoksi. Tällä hetkellä hommat etenevät lähinnä tasoitusmiesten tai itse asiassa tasoitusnaisen voimin. Huomenna sähkömies tulee kytkemään taloon sähkökeskuksen ja saamme vihdoinkin sähköä ympäri taloa.

lauantai 10. tammikuuta 2015

Parkettikisan voittaja on... musta hevonen

Päätettiin tänään piipahtaa vielä kerran Parketti-Romanoffilla katsomassa isompina pintoina meidän parkettivaihtoehdot. Niitähän oli yhteensä 3, kaikki Ellettin Design Collectionista. Itse oli jo kallistunut Tammi Naturalin kannalle, mies harasi hitusen vastaan, joten päätös ei tulisi olemaan helppo. Katseltiin, pohdittiin, mietittiin ja zoomailtiin, kunnes huomattiin täysi musta hevonen - Ellett Design Collectioniin kuuluva parketti sekin tosin. Kyseessä on harjattu ja mattalakattu tammiparketti 1-säleisenä, värin nimi on Arctic. Tämä tuote oli poistuvaa mallistoa ja siksi pienessä alennuksessa. Värisävykin oli sopivasti hieman vaaleampi kuin Natural, mutta silti siinä oli toivomaani puunsävyä. Homma olikin sitten sillä selvä ja kaupat syntyivät jo tänään.

Suosittelemme tutustumaan Parketti-Romanoffin laajaan valikoimaan. Saatiin sieltä hyvää ja asiantuntevaa palvelua kaupan päälle. Ja tämä ei ole maksettu mainos!
Meidän tuleva parketti Ellett Design Collection Tammi Arctic

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Joululoma=Raksatauko ja blogibreikki

Edellisestä blogipostauksesta on kulunut reilut 2 viikkoa ja suunnilleen saman ajan olen pysytellyt raksalta poissa. Kaikki työmiehet ovat olleet joulun vietossa tahoillaan, joten tähän väliin oli hyvä itsekin rauhoittua pyhien ajaksi. Samalla olen yrittänyt lusia pois nappaamaani flunssaa. Tänään kävimme nopeasti järjestelemässä paikkoja ja muutaman vaivaisen laattapaketin kantaminen tuntui todella raskaalta.

Ensi viikolla hommat kuitenkin taas jatkuvat mm. takan asennuksella ja betonilattian hionnalla. Tasoitemiehetkin palailevat heti alkuviikosta paikalle. Pinnat etenevätkin tammikuussa varmasti vauhdilla ja helmikuussa päästään kiintokalusteiden asennuksiin. Jännää!