perjantai 31. tammikuuta 2014

Haussa vastaava työnjohtaja

Yksi juttu, joka meni meidän ensimmäisessä taloprojektissa ns. penkin alle, oli vastaavan mestarin valinta. Palkkaamamme tyyppi vaikutti paperilla ja referenssien perusteella pätevältä ja kaikin puolin hyvältä, mutta totuus oli toista. Harvemmin näimme häntä rakennuksella, vaikkakin oman sanan mukaan hän piipahti useinkin. Varmimmin herran löysi kantakuppilastaan... Lisäksi hänen fyysinen kuntonsa oli päässyt sen verran heikkoon jamaan vuosien saatossa, että meidän 4. kerrokseen noussut kattoterassi oli melkeinpä mahdotonta edes käydä tarkistamassa.

Olemmekin VTJ:n valinnan suhteen kakkoskierroksella huomattavasti viisaampia ja tarkempia! Nyt olisi siis hakusessa Länsi-Uudellamaalla toimiva VTJ, jolla on mielellään kokemusta betonielementtirakentamisesta tai ainakin kivitaloista. Emme tarvitse häneltä varsinaisesti budjetointi-tai hankinta-apua, mutta jämptiys rakennuksella käynneissä olisi toivottavaa ja jopa suotavaa. Jos joku tunnistaa itsensä näistä spekseistä tai tiedät jonkun, joka voisi sopia meille, heitäpä s-postia osoitteeseen blogivillasundeck@gmail.com tai kommenttia tähän alle :)

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Fiilistelyä Majassa

Pitkästä aikaa ehdin hieman kierrellä Pinterestissä ja silmiini osui tämä upea kuva viime kesän Hyvinkään Asuntomessuilla olleesta Lammi-kivitalo Majasta ja sen keittiö/ruokailutilasta. Tässä yhdistyy monta asiaa, joista haaveilen myös Villa Sundeckiin: yleinen värimaailma (tai lähinnä värittömyysmaailma), tumma eleetön keittiö, betonilattia, ikkunat tummilla pokilla heti lattiatasosta alkaen. Näin korkeaa tilaa en meille enää seuraavaan taloon halua, joten se on oikeastaan ainoa asia, mikä tässä kuvassa hieman tökkii silmään. 
Kuva lainattu scandinaviandeko.com-sivulta
Ollaan vuosikaudet käyty joka kesä asuntomessuilla, mutta jostain syystä viime kesänä tehtiin poikkeus eikä menty. Nyt harmittaa, koska en päässyt näkemään tätä upeaa kokonaisuutta livenä.

tiistai 28. tammikuuta 2014

Schüco!

Uppouduin kunnolla internetin ihmeelliseen maailmaan tutustuakseni Schüco-alumiini-ikkunoihin ja liukuoviin, jollaisen näimme viikonloppuna Domuksen messuosastollakin. Olin saanut sen käsityksen, että Domus on nimenomaan se firma, joka myy Schüco-tuotteita Suomessa, mutta juuri opin, että onhan noita muitakin putiikkeja!

Schücon omilta www-sivuilta löytyi toinen toistaan upeampia referenssikohteita, joista muutamassa on juurikin villasundeckmaista tyyliä. Mielelläni kuulisin/lukisin kommentteja noista Schücon tuotteista joko Domuksen tai jonkun muun toimittamana. Toki kiinnostaa myös se, onko hintataso noissa sama riippumatta siitä, keneltä ne ostaa.

Ensi kesän asuntomessuilla Jyväskylässä Schücon ikkunoihin on päädytty ainakin Talo Luckissa.

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Too much information?

Käytiin eilen tekemässä melkoinen täsmäisku Rakenna & Remontoi -messuille. Edellisessä postauksessa mainitsemani firmat olivat juurikin ne, kenen osastoilla ehdittiin käymään. Lapsi viihtyi onneksi Muksulassa sen verran hyvin, että saatiin miehen kanssa rauhassa kiertää nuo osastot.

Eniten "päänvaivaa" aiheuttivat Älysähkön, DJS Automationin ja Tom Allenin luona vierailut. Nyt nimittäin mielessä pyörii ainakin miljoona asiaa liittyen KNX:ään, IV-koneisiin, maalampöpumppuihin, talon jäähdytykseen, sähkökalusteisiin jajajaja. Tällä hetkellä ei oikein voi asioiden suhteen tehdä muuta kuin odottaa arkkitehdilta seuraavia piirrustuksia - jos vaikka niiden pohjalta päästäisiin pyytämään tarjouksia noista edellä mainituista asioista.

Käytiiin tutustumassa myös Domuksen osastolla, jossa oli esillä Schüco-liukuovi. Nuo alumiiniset systeemit vakuuttivat meidät massiivisuudellaan ja ulkonäkö oli muutenkin kaikin puolin mieleinen.

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Rakenna & Remontoi -messut 24.-26.1.

Aiomme suunnata ensi viikonloppuna Vantaan Myyrmäki-halliin Rakenna & Remontoi -messuille. En mielestäni ole aikaisemmin noilla messuilla käynyt ja muutenkin edellisistä raksausmessuista on kulunut tovi jos toinenkin. Odotukset messutarjonnan suhteen ovat varsin korkealla, vaikkakin tutustumista osastoihin haitannee se, että meillä on jälkikasvu mukana. Onneksi messuilta löytyy perheen pienimmille Muksula.

Minua kiinnostaa näytteilleasettajista ainakin seuraavat:
- DJS Automation
- Domus Yhtiöt
- Maalämpö Tom Allen Oy
- Potius Oy
- Älysähkö Finland Oy

Etenkin tuosta älytalon tekniikasta ja KNX:stä olisi kiva kuulla ammattilaisen suusta pari sanaa. Löytyykö täältä muita messuille menijöitä?


maanantai 20. tammikuuta 2014

Hyvin suunniteltu on...

Rakennusprojektissa huolellinen suunnittelu ja asioiden aikataulutus ovat kaiken a ja o. Tänään heitin nämä kultaiset säännöt hetkellisesti romukoppaan ja laitoin tuulemaan. Sain nimittäin tietää, että naapuritontille on juuri tuotu erittäin järeä maaperätutkimusporauskalusto, joten otin kiireellä pari puhelua sinne tänne ja nyt on sovittu, että meidänkin tontilla porataan tänään. Luulisi, että tuossa muutaman lantin säästää, kun ei tarvitse erikseen tilata koneita vain meidän tonttia varten.

maanantai 6. tammikuuta 2014

Terveisiä tontilta

Käytiin itse paikan päällä tutustumassa myrskytuhoihin ja oli se näkymä tontilla aikamoinen. Alla "taidekuva" kaikista suurimmasta kuusivanhuksesta, joka oli pistänyt maaten meidän ja naapurin tontille.
Kaatuneiden puiden juuripaakuilla oli korkeutta valehtelematta useampi metri.
Samalla näimme, miten tontilla oleva kallio on kaavittu esiin naapuriin maaperätutkimuksia varten.  Kuvassa näkyvä kallio tulee siis jäämään meidän talon alle eli louhintaa on luvassa.

perjantai 3. tammikuuta 2014

Lupa leventää

Pyydettiin ja saatiin lupa tarvittaessa leventää taloa noin metrillä toisen naapurin suuntaan. En tiedä, onko tästä arkkitehdille apua, mutta onpahan nyt tuokin mahdollisuus hankittuna. Suunnittelussa on vielä loppiaisen yli taukoa, mutta sitten alkaa taas tapahtua. Stay tuned!