sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kodinhoitohuoneen ideointia

Keittiön materiaalien ja layoutin ollessa melko selvää kauraa iskin kiinni kodinhoitohuoneeseen. KHH on käsittääkseni melko suomalainen tila tai en ainakaan netissä surffatessa juurikaan löydä tähän ideoita ulkomaisilta saiteilta. Saa korjata ja vinkata, jos olen tässä asiassa aivan väärässä :)

Koska kodinhoitohuone ei muuten hirveästi houkuttele toiminnoillaan (pyykinpesua, silittämistä ja imurin säilömistä), rupesin miettimään tilan piristämistä värillä eli tässä tapauksessa värikkäillä ovilla. Ainakin Puustellilla ja HTH-Keittiöillä on valikoimissaan keltaisia ovia. Ovet on melko helppo vaihtaa toiseen, jos ne eivät jostain syystä muutaman vuoden päästä enää miellytä. Tason yläpuolelle seinään suunnittelin ajatonta Subway-laattaa valkoisena tiililadonnalla ja valkoisella saumauksella.

Koska meidän KHH on pieni ja käytävämäinen, tulee pyykinkuivaus olemaan jonkin sortin ongelma. Viime kesän asuntomessuilla Majassa oli tyylikkäät mustat metalliset katosta roikkuvat telineet, joita valmistaa Annaleenas Hem. Periaatteessa tuollaisen yksinkertaisen systeemin voisi varmaan tilata mistä tahansa metallipajasta ja se menisi helposti samassa tilauksessa kuin portaikon pinnakaiteet, jotka eivät ole mikään pikku juttu.
Kuvat Kotivinkki,/Styleroom.fi Kaakelikeskus ja Annaleena.se
Tällainen suunnitelma nyt - saapa nähdä, millainen toteutus joskus vuoden päästä :D

8 kommenttia:

 1. Hauska idea laittaa väriä ovien muodossa. Harmi kun itse on aika "chicken", eikä uskalla oikein revitellä. Pientä twistiä olisi kiva saada jossain muodossa johonkin, kun tietäisi vaan mihin ja miten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voi olla, että itsekin jänistän ja tyydyn perusvalkoiseen :D Toi olis vaan tosi turvallinen kokeilu kodinhoitohuoneessa, kun ovi sinne on kuitenkin yleensä aina kiinni eli ovien väri ei sotke tai määrittele muuta sisustusta. We'll see ;)

   Poista
 2. Keltainen näyttää kivalta! Meillä on khh:n suunnittelu täysin kesken, mutta olin miettinyt sinne jotain väriä. Arvon nyt vaan valitsenko värilliset ovet vai laitanko tylsänvalkoiset ovet ja sitten voisi dc-fixillä päällystellä niitä ja vaihtaa kun alkaa kyllästyttää. Tuo keltainen näyttää kyllä todella ihanalta, siihen kun yhdistäisi vähän mustaa ja harmaata... hmm!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden keltaisten ovien kanssa kävisi varmaan hyvin betonilattia, jota meille on tulossa tuohon 1.kerrokseen muutenkin. Ja ovenkahvoiksi meinasin ihan sellaisia yksinkertaisia mustia pitkiä vetimiä eli juuri noin kuin sanoit, vähän mustaa ja harmaata ;) Puustellin keltaiset ovet on enemmän sellaiset pääsiäisen keltaiset, kun taas HTH:llä on sitruunankeltaiset tai näin ainakin kuvista olen ymmärtänyt.

   Poista
  2. Betoni sopisi tosi hyvin sitruunankeltaisen kanssa. Meillä tulee khh:n lattia laatoista, mutta mietin sellaista betoninharmaata, joka sopisi ykköskerroksen betonilattian kanssa yhteen. Keltainen houkuttaa kyllä päivä päivältä enemmän!

   Poista
  3. Tuossa kuvassakin näyttäisi olevan betoninvärinen lattia ja hyvin toimii keltaisten ovien kanssa. Aion huomenna Puustellissa kysyä noista ovista, onko se ainut heidän kauttaan saatava sävy vai onko kenties tilattavissa jotain muutakin. Sitruunankeltainen olisi ehkä enemmän omaa tyyliä meinaan :)

   Poista
 3. Upeita mietteitä! Tuo keltainen on raikas ja kaunis. Varmasti väriloisteessa olisi mukavempi puuhailla kodinhoidollisia pakkotyöhommia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin itsekin ajattelin. Mietittiin myös jotain turkoosia, josta pidän muuten tosi paljon, mutta ehkä se ei noin isoissa pinnoissa olisi kuitenkaan niin hieno kuin keltainen. Lisäksi keltainen valaisee paremmin muuten käytännössä ikkunatonta huonetta.

   Poista