torstai 17. huhtikuuta 2014

Berker, Silestone ja pinnakaide

Eilen pääsin hieman yllättäen edistämään taloprojektia kahdella eri saralla. Kävin nimittäin ensimmäisessä keittiösuunnittelupalaverissa Keittiömaailmassa ja ennen sitä hain tarjouksen KNX-talotekniikasta Taloautomaatio.fi:stä. Tällaiselle "maalaistollolle" keittiösuunnittelu oli selvästi helpompi rasti näistä kahdesta - KNX:n suhteen jouduin hieman pinnistelemään, jotta ymmärsin kaiken tarjoukseen kirjatun.

Keittiön suhteen meillä on melko selvät sävelet: yleisilme tulee olemaan tumma, kaapistoa tulee yksi korkea seinä ja saareke. Mikäli päätyisimme Keittiömaailman tuotteisiin, oveksi tulisi harmaa mikrolaminaatti ja tasoksi todennäköisimmin Silestone värissä Carbono, joka "yllättäen" osoittautui heidän kalleimmaksi vaihtoehdokseen. Miten niin kallis maku mulla? ;)

KNX-tarjous oli laskettu pääasiassa Berkerin tuotteilla ja lisäksi ei niin näkyviin paikkoihin tulisi Zennion tavaraa. Koska kyseessä oli ensimmäinen taloautomaatiotarjous, jonka olen eläissäni nähnyt, on hieman vaikea ymmärtää, että mitä ko. rahalla oikein olisi saamassa/ostamassa. Ensimmäinen fiilikseni oli, että tämähän on "halpa", kunnes mies kotona hieman selvensi asiaa minulle ja kertoi, mitä tuosta vielä puuttuu :P Uskon, että kun saadaan rinnalle toinen tarjous vastaavasta setistä, on huomattavasti helpompi hahmottaa kokonaisuus.

Näiden lisäksi tuossa upeassa kollaasissa näkyy oikeassa alakulmassa minun ikiomaa kädenjälkeä. Olen nimittäin pohtinut kuumeisesti tulevaa portaikkoa ja sen kaideratkaisua. Koska Villa Sundeckiin tulee sittenkin ns. korkea olohuone, jonka reunassa portaikko on, pitää tuohon kaideratkaisuun panostaa entistä enemmän. Musta metallinen pinnakaide houkuttelee edelleen ja sitä olen tuossa yrittänyt raapustaa. Kannattaa kurkata Pinterestin puolelle, niin ymmärrätte tuhat kertaa paremmin, mitä tarkoitan. Haussa siis osaava metalliseppä, joka tuollaisen meille aikanaan sorvaisi!

7 kommenttia:

 1. Hih, tunnistan saman ongelman: miten ihmeessä silmää eniten miellyttäviin materiaaleihin onkin aina eksynyt se kallein hintalappu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenköhän se aina meneekin noin, vaikken todellakaan mielestäni katsele mitään erityisiä blingbling-juttuja :D Keittiösuunnittelijan kanssa todettiin, että voidaan toki katsoa vielä muitakin vaihtoehtoja ja nyt ainakin tiedetään se kaikista kallein hinta.

   Poista
 2. Mullakin silmä osuu aina siihen kalleimpaan ensin! Ja miten usein se pelkistetty (ja mun mielestä kiva) on kalliimpi kuin blingbling, vaikka luulisi menevän toisin päin?

  Tykkään kovasti noista pinnakaiteista, Harmi kun meille ei onnistu tuollainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se vaan tuntuu menevän - ja totta, jopa blingbling on monesti edullisempaa kuin pelkistetty moderni :P

   Kun vielä löytäisin noille pinnakaiteille hyvän tekijän jostain :D

   Poista
 3. Hei,

  sama ongelma meilläkin eli mistä löytyisi pinnakaiteiden tekijöitä. Tarkoitus olisi laittaa suoriin betoniportaisiin kattoon asti yltävät pinnakaiteet. Yhden tarjouksen olen saanut ja aika kovalta hinta tuntuu.

  -Jukka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porrasfirmoilla on toistaiseksi tosi vähän ainakaan kuvia pinnakaiteista sivuillaan, joten en ole heiltä edes asiaa kysellyt. Laitoin muutamaan metallipajaan kyselyä, mutten ole vielä saanut vastausta. Pitääkin infoilla puolin ja toisin jo löytyy joku hyvä ja kohtuullisen hintainen tekijä :)

   Poista
 4. Meille otettiin UTU:lta HAGER:in KNX tuotteet. Myös meillä laskettiin ensin Berkerit ja Schneiderit.
  Sähköliikkeethän eivät KNX:stä paljoa tiedä mutta kun projekti lyöty lukkoon he voivatkin laskuttaa 'opiskelusta' rakennuttajaa :)
  Teimme itse ohjelmoinnin, jonka kustannus osuus on todella iso suhteessa laitteisiin.

  VastaaPoista