torstai 13. maaliskuuta 2014

Maasta lämpöä

Nyt pääsemmekin aiheeseen, josta muistan kirjoitelleeni ensimmäisen taloprojektimme aikaan vitsikkäästi osimoilleen näin: "Mitä yhteistä on vaimolla ja lämminvesivaraajalla? No, molemmat tulistuvat helposti!" Eli siis olemme saaneet ensimmäiset maalämpöpumpputarjoukset, joita tuossa pikaisesti vilkaisin. Oleellinen ero meidän edellisen talon maalämpöön on siinä, että sekä kaivo, pumppu että lämminvesivaraaja ovat kaikki selkeästi pienemmät johtuen mm. siitä, että meille ei tule sisäporeammetta tällä kertaa ja toki talokin on pienempi.

Saimme ensin tarjouksen Viessmannin pumpusta, mutta kun selvisi, ettei tuo keskustele KNX-tekniikan kanssa, pyysin tarjoamaan myös Nibeä. Molemmat merkit ovat meille ennaltaan outoja - edellisessä talossamme myllyttää Geopron/Oilonin pumppu ja ko. merkki ollaan päätetty kiertää tässä projektissa kaukaa. Nyt olisikin mielenkiintoista kuulla kokemuksia erityisesti tuosta Nibestä, pumpun tarkempi malli on 1245-8. Toki jokaisesta merkistä löytyy varmaan sekä hyviä että huonoja kokemuksia eli sinällään tämä kysymys on täysin retorinen ;)
Kuvassa Nibe 1245-8 lainattuna nibe.fi-sivustolta
Näitä tarjouksia on erittäin mukava saada ja lukea, kun tontilla ei muuten tapahdu vielä mitään hetkeen. Onpahan jotain konkreettista tai ainakin sitten on, jos jaksaa tulostaa nuo paperille.

- j


6 kommenttia:

  1. Me mietimme samaa pumppua mutta 6kw:n versiona lämmittämään 185 neliötä. Laskelmien mukaan pitäisi riittää. Paljonko teille tulee neliöitä?
    -Sami RintaWillasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on luonnoksissa tällä hetkellä sellainen 230m2 lämmitettävää pintaa eli on varmaan sen verran eroa, että tarvitaan tuo isompi pumppu. Saako kysyä, millä perusteella Nibe on teillä noussut ykkösvaihtoehdoksi?

      Poista
    2. Lähinnä sen takia, että se on helpoimpia kytkettäviä ja sen saisi ostettua suoraan tukusta. Ollaan ajateltu tehdä niin, että ostetaan pumppu tukusta, reikä erikseen ja putkari pistää vehkeen kasaan. Lisäksi siinä on varsin hyvä käyttöliittymä eli säätäminen on helppoa jos sitä tarvitsee tehdä.
      -Sami
      brickwing.wordpress.com

      Poista
    3. Ok, hyvät perustelut siis :)

      Poista
  2. Onpa mielenkiintoista seurata samassa vaiheessa olevaa pohdintaa maalämpöpumpuista! Saako udella, miksi ei Oilonia? Messukeskustelun jälkeen se kun oli nousemassa meillä potentiaalilistalle. Aloitimme muuten juuri blogin projektistamme ja seuraavaksi jaamme ajatuksia maalämmöstä. Kurkkaa, jos kiinnostaa: puutajakivea.blogspot.com.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli edellisessä talossa Oilonin pumppu ja sen kanssa on ollut kaikenlaista säätöä. Liekö ollut joku maanantaikappale vai mikä, mutta ollaan vaihdettu siihen vähän turhan monta osaa ottaen huomioon, että pumpun pitäisi toimia huolettomasti ja samalla maksaa itseään takaisin melko monta vuotta. Korjaustoimenpiteitä haittasi lisäksi se, että saimme todella, korostan TODELLA, huonoa palvelua Oilonilta eräältä henkilöltä :/ Suosittelen siis katsomaan vielä nuo muutkin vaihtoehdot, vaikka kyllä tuoltakin varmaan ihan kunnon pumpun voi saada. Meillä vaan ollut ehkä huono tuuri.

      Tulenpa heti kurkkailemaan teidän blogiin! :)

      Poista