lauantai 21. joulukuuta 2013

Mustaa valkoisella

Siinä ne nyt olisi - vino pino luonnoksia Villa Sundeckista. Melko jännää oli klikata pdf auki ja nähdä tuleva koti ensimmäistä kertaa. Ja hienoltahan se näytti! Ulkomuoto oli hyvin pitkälti sitä, mitä olimme toivoneet - yksinkertainen, kulmikas ja kuutiomainen.

Sisätilojen suhteen arkkitehti oli joutunut tekemään muutamia kompromisseja, joihin oli ihan hyvät perustelut. Ensimmäisessä luonnoksessa ei oltu käytetty aivan kaikkia ro-neliöitä, koska kellari oli kokonaan tuon ulkopuolelle jäävää tilaa.

Heitimme arkkitehdille kasan kommentteja ja kysymyksiä, joiden pohjalta suunnittelu jatkuu juhlapyhien jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa!

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Myrsky repii puita

Viimeaikaiset myrskyt ovat iskeneet myös meidän tontille kovalla kädellä. Mies käväisi tänään kurkistamassa tilanteen ja sai todeta, että suuri kuusi oli vaihtanut asentoa pystysuorasta vaakasuoraan sitten viime näkemän. Samalla oli mennyt nurin muitakin puita. Ei kyllä ole yhtään kivaa, jos tällaista tuhoa syntyy sitten, kun talo on jo rakennettu ja vastaavankokoinen puu kaatuu. Siispä olin heti yhteydessä kuntaan ja pyysin puutarhuria tekemään alueelle katselmuksen, jossa määritellään, mitkä puut ovat kaatumisvaarassa.
Kaaos metsässä.

maanantai 16. joulukuuta 2013

160m2 / 3 = ???

Suht pieni tontti rasitteineen ja vähäinen (?) rakennusoikeus jaettuna kolmeen tasoon aiheuttaa parhaillaan arkkitehdillemme haastetta. 160m2 on sinällään ihan hyvä määrä, mutta kun se pitäisi tosiaan saada järkevällä tavalla jaettua eri kerroksiin, niin uskon, ettei homma ole ihan pala kakkua. Onneksi meillä on täysi luotto siihen, että Jani saa ratkottua tämän probleemin parhaalla mahdollisella tavalla.

Tänään tajusin, että meillä on muutama olemassa oleva kaluste, jotka tulevat matkaamaan mukanamme myös Villa Sundeckiin, joten ilmoittelin niiden mittoja arkkitehdille. Sohva on HT-collectionin M-sarjaa eli ei ihan mikään maailman pieni kokonaisuus. Samoin ruokapöytä on sellainen, että emme sitä ihan heti ole uusimassa, joten sekin on hyvä ottaa huomioon suunnittelussa. Toki viemme muutkin huonekalut mukanamme, mutta niiden koot ei ole niinkään rajoittavia.

Ei mitään erikoista raportoitavaa tällä kertaa - joulua odotellessa!

torstai 5. joulukuuta 2013

Suunnittelun lähtölaukaus

Arkkitehtisuunnittelu on nyt sitten virallisesti startattu! Istuttiin toissapäivänä PlusArkkitehtien luona muutama tunti ja käytiin läpi meidän toiveita talon suhteen. Mukana palaverissa oli tietysti Lahden Jani, joka toimii talon pääsuunnittelijana sekä Juha Häikiö eli Janin yhtiökumppani, joka tulee olemaan projektissa mukana tarvittaessa.

Raamit suunnittelulle asettaa kaava, jossa sanotaan seuraavaa: rakennusoikeutta meidän tontilla on 160m2, jonka lisäksi saa tehdä 7m2 ulkovaraston. Sallittu kerrosluku on (1/2) III, joten jyrkälle rinnetontille talo tulee luontevasti kolmeen kerrokseen. Alunperin olisimme halunneet tehdä tästä talosta nro 2 1-tasoisen, mutta koska löytämämme tontti ei aivan tähän ratkaisuun taivu, niin tyydymme kiipeämään jatkossakin portaita. Tuleehan siinä samalla päivän urheilut :)

Toiminnot talossa tulee sijoittumaan karkeasti jaoteltuna seuraavasti: katutason kerroksessa on yhteiset oleskelutilat ja keittiö, yläkerrassa makuuhuoneet ja kellarissa sauna- sekä varastotilat. Kadun puolelle tulee lisäksi autokatos ja merelle päin terasseja eri tarkoituksiin.

Suunnittelussa edetään nyt niin, että saamme ennen joulua ensimmäiset luonnokset, joita meillä on aikaa pohtia uudenvuoden yli. Vaikkakin meillä on vahvat visiot siitä, millainen talosta pitäisi tulla, on todella jännä nähdä, miten ammattilainen asian kokee. Mansardikattoa sieltä tuskin on tulossa, koska naapurin 1:7 pulpettikatto määrittelee meidänkin talon kattomallin hyvin pitkälti.

tiistai 3. joulukuuta 2013

Betonia näkyvissä

Lähdettiin tänään miehen kanssa kukonlaulun aikaan kohti Helsinkiä, jonne oli iltapäiväksi sovittu aloituspalaveri Plusarkkitehtien konttorille. Tätä ennen kävin kuitenkin tapaamassa Potiuksen edustajaa ja pääsin tutustumaan yhteen heidän kellarikohteistaan. Kuvissa näkyvät elementit oli pystytetty aamun aikana ja tänään ne saivat päälleen vielä ontelolaatat. Nopeaa toimintaa, sanoisin! Tässä kohteessa elementtien pinnat tullaan käsittelemään, mutta ne olisi mahdollista tehdä jo tehtaalla pintavalmiiksi, jolloin esim. pelkkä saunasuojalla käsittely riittäisi.
   
Tässä vielä lähikuva ns. teräshierretystä pinnasta, josta saisi aikas makean tehosteseinän sisätiloihin.
Arkkitehtitapaamisesta luvassa oma postauksensa ja kerron samalla lisää siitä, mitä Villa Sundeck tulee pitämään sisällään.